Dunaharaszti elköszön Zsolti atyától

//Berényi Attila
ifjBogarZsolt-atya02_interju_punkosd_20200601

ifjabb Bógár Zsolt, Dunaharaszti–Taksony káplán

Három évnyi szolgálat után elhagyja Dunaharasztit és Taksonyt ifj. Bógár Zsolt atya, vagy ahogyan mindenki ismeri – Zsolti atya. Új kántort is kap az egyházközség.

Zsolti atya egy igazi örökmozgó fiatalember, annyi energiával áldotta meg Isten, hogy abból bőven jut a híveknek is. Ezt mindannyian érezhettük az elmúlt években, hiszen nem kellett ahhoz templomba járónak lenni, hogy találkozzunk vele, halljunk a munkájáról, közösségformáló erejéről. Ő az a fiatal pap típus – az új nemzedék – aki megteremtheti a modern, nyitott egyházat. Haraszti szolgálata elején készítettünk az atyával egy nagyinterjút, amikor éppen elkezdtünk mindannyian harcolni a COVID járvánnyal.

Mohorai srác reverendában – pünkösdi interjú ifj. Bógár Zsolttal, Dunaharaszti–Taksony káplánjával

Az elmúlt esztendőkben együtt élhette meg a város közössége az atyával a misék online térbe költözését, a Ligeti templom felszentelését, a közösségek erősödését.

„Megragadni a megragadhatatlant, kézzel fogni a kézzel foghatatlant” – felszentelték a dunaharaszti Szent Imre templomot

Marton Zsolt püspök atya döntése alapján 2022. augusztus 1. napjától Salgótarjánban szolgál tovább Zsolti atya!

Most vasárnap két misén búcsúzik el a fiatal pap a hívektől:
2022.07.31. 09.30 Ligeti templom – 16 tagú együttes kíséri majd a misét
2022.07.31. 17.00 Szent István király templom

Mindkét eseményen megismerhetik majd a hívek Sztankó Attila atyát is, aki most kezdi szolgálatát Dunaharasztin. A misék után szeretetvendégség lesz.

Nagy István kántor, a Szent Cecília kórus karnagya is elköszön az egyházközségtől. A magasan képzett, zeneimádó kántor a Szent Cecília kórus 30 esztendős, ünnepi koncertje keretében köszönt el hivatalosan.

Felemelő ünnepi koncertet adott a Dunaharaszti Szent Cecília kórus

Nagy István Hévízen folytatja munkáját.

Zsolti atyának és Istvánnak is azt kívánjuk, hogy legalább annyi szeretettel és feladattal találkozzanak szolgálatuk során, amennyivel Dunaharasztiban és Taksonyban áldotta meg őket az Úr!

(dho)