eMAG – Extreme Digital: a régió legnagyobb automatizált logisztikai központja épül Dunaharasztin

//Berényi Attila
fotó: dho
Hamarosan egy 117 ezer négyzetméteres alapterületű, számos automatizált megoldást is alkalmazó logisztikai központból szolgálja majd ki vásárlóit az eMAG-Extreme Digital. A Dunaharasztiban mintegy 35 milliárd forint értékű beruházással épülő raktár a tervek szerint már szeptemberben készen lehet, és a karácsonyi szezont is innen szolgálják majd ki. A fejlesztésről szóló, Dunaharasztin rendezett sajtótájékoztatón részt vett a külügyminiszter, aki zárt ajtók mögött is egyeztetett a térség parlamenti képviselőjével, Dunaharaszti polgármesterével és a cégvezetőkkel.

A már javában épülő raktárbázis az eMAG-Extreme Digital 30 milliárd forintos saját beruházásában valósul meg. A digitális gazdaság fejlesztését a kormányzat nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé minősítette, így az építkezéshez a Nemzeti Befektetési Ügynökség 4,8 milliárd forintos, vissza nem térítendő támogatást nyújt. Az építkezés már javában tart. Az épület Dunaharasztin, az 51-es út közvetlen szomszédságában, a szennyvíztisztító mellett található.

Várkonyi Balázs, az eMAG-Extreme Digital ügyvezetője. fotó: dho

„Az új raktárbázis révén nem csupán az eMAG-Extreme Digital saját rendeléseinek kiszolgálása gyorsulhat tovább, hanem annak a több mint hatezer magyarországi és régiós vállalkozásé is, amelyek az eMAG Marketplace piactéren kínálják termékeiket és szolgáltatásaikat a hazai vásárlóknak.” – mondta el Várkonyi Balázs, az eMAG-Extreme Digital ügyvezetője.

A logisztikai központ 117 ezer négyzetméter alapterületű lesz, számos ultramodern robotizált megoldással felszerelve. A tervek szerint nem csak a magyarországi vevőknek, hanem a horvát, szlovén, szlovák, osztrák, német, cseh piacra is szállítanak majd innen termékeket. Az eMAG.hu webáruházban mostanra csaknem 4 millió fajta termék található a mosogatókapszulától kezdve az elektromos rollerig.

Dunaharasztin már több olyan cég van, amely vagy az ország kiemelt stratégiai partnere, vagy olyan beruházással valósult meg, amelyhez a kormány támogatást szavazott meg. Legutóbb a Marso logisztikai központját avatta fel ugyancsak a külügyminiszter, emlékeztetett Pánczél Károly a térség parlamenti képviselője.

Átadták a MARSO Logisztikai Központját Dunaharasztin!

A logisztikai központban az eMAG-Extreme Digital az első évben mintegy 350 ember számára biztosít majd munkalehetőséget, de a vállalat várakozásai szerint négy éven belül várhatóan 600 főre bővülhet majd az itt dolgozó logisztikai munkatársak száma, mondta el a képviselő.

Pánczél Károly, parlamenti képviselő. fotó: dho

„Azon vagyunk, hogy az 51-es út – amely a logisztikai központ kiszolgálásában is kulcsfontosságú – 2×2 sávos legyen… illetve, hogy itt a terület egy új turbó körforgalmat kapjon.” – mondta beszédében Pánczél Károly.

Információink szerint a sajtótájékoztatót megelőző egyeztetésen, amelyen a külügyminiszter és a parlamenti képviselő, valamint a cég képviselői mellett részt vett dr. Szalay László polgármester is, ismét szó volt a fent említett útfejlesztésről, és annak kormányzati támogatásáról.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. fotó: dho

Hazánk az elektronikus kereskedelem fejlesztésével felgyorsuló versenyben, földrajzi elhelyezkedése és az infrastrukturális fejlettsége miatt a győztesek közé tartozik – fogalmazott Szijjártó Péter külügyminiszter. Az eMAG-Extreme Digital sikeresen lovagolta meg a COVID járvány adta lehetőségeket. A dunaharaszti logisztikai központ építése a környező országokkal szemben jelent versenyelőnyt ebben a piaci szegmensben – fejtette ki a miniszter.

A cég számára fontos a minél fenntarthatóbb fejlődés – áll a társaság sajtóközleményében. A csomagolások és göngyölegek raktári újrahasznosítása mellett a vállalat folyamatosan bővíti a jelenlegi leginkább környezetbarát kiszállítást nyújtó Easybox csomagautomata-hálózatát. Ezen fölül azt vállalták, hogy az új dunaharaszti raktárbázis közelében egy halastó létesül, amely mellett 150 fát ültetnek el, amelyek közül az elsőt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Várkonyi Balázs, az eMAG-Extreme Digital ügyvezetője, Pánczél Károly parlamenti képviselő és dr. Szalay László polgármester közösen ültették el ma.

(eMAG, dho)