Nem áll le a hitélet Dunaharasztin, de óvatosságra intenek az egyházak

//Tóth Gábor
istentisztelet_koronavirus_freepik_pereslavtseva_20200314

Képünk illusztráció, forrás: freepik

A városunkban működő felekezetek a hétvégére tervezett vallási rendezvényeiket megtartják, ám körültekintést és belátást kérnek a hívektől.

A Dunaharaszti Római Katolikus Egyházközségek közleménye szerint a taksonyi és a dunaharaszti miserend nem változik ezen a hétvégén. A jövő hét eseményeiről később döntenek.

Azt kérik, hogy aki beteg, lelkiismereti kötelessége, hogy ne jöjjön a közösségbe, hanem otthonába, közös imával szentelje meg a vasárnapot! Ez különösen fontos az idősebbek védelme érdekében. Ha kell növelik a szentmisék számát, hogy arányosan kevesebben legyenek ott az adott alkalmakon egyszerre. Felkészültek az online közvetítésre is!

Miserend:
Szombat 16:30, Rákócziliget
Vasárnap: 7 Dh Nagytemplom
Vasárnap: 8:30 Taksony

A Dunaharaszti Református Gyülekezet közleménye szerint az egyházi programok a kormány intézkedéseivel összhangban módosulnak.

Vasárnaponként két istentiszteletet tartatan: 9.00 és 11.00 órakor. Ám arra odafigyelnek, hogy a résztvevők száma ne haladja meg a beltérben engedélyezett 100 főt. Az alkalmak között minimum fél órát szellőztetnek, a padokat fertőtlenítik.

Felhívják a gyülekezet tagjainak figyelmét, hogy az istentiszteletek a gyülekezeti honlapon keresztül, felvételről is meghallgathatóak.

A református gyermekistentiszteletek a rendkívüli időszakban szünetelnek. Az időseknek azt javasolják, hogy a nagy létszámú vasárnapi istentisztelet helyett a hétközi, kevesebb emberrel szervezett alkalmakat válasszák.