Temetői nyitvatartás a hosszú hétvégén

//Berényi Attila
dh_temeto_201910

A dunaharaszti temető. kép: dho

Ahogy minden évben ilyenkor, Halottak napján és a környező időszakban elhunyt szeretteinkről emlékezünk meg. A Dunaharaszti temetőbe is sokkal több látogatót várnak ebben az időszakban.

A sírkert nagykapuja október 31 és november 3 között minden nap 08.00 és 17.00 óra között lesz nyitva.

A Temető iroda nyitvatartása az alábbiak szerint alakul:

október 31. (csütörtök): 08.00 – 17.00
november 1. (péntek): 08.00 -17.00
november 2. (szombat): 08.00 -12.00

Utóbbi helyiségben a sírhelymegváltás, vagy más adminisztrációs ügy is elintézhető.

Fontos még, hogy a temető területén, pénteken és szombaton egyirányúsítják a ki és a behajtást. Így aki autóval akar odabent is közlekedni az a Pál László utcai főbejáratot tudja használni befelé, távozni pedig a Zágoni Károly utca felől lehet.

A temető látogatáskor érdemes pár jótanácsot is megfogadni. Így, ha tudja, hogy sötétedés után is marad a sírkertben, legyen önnél zseblámpa. Olyan mécsest tegyen a sírra, amely zárt, és nem okozhat tüzet. A lángot pedig tartsa távol a száraz levelektől, ágaktól.

Természetesen a temetők környékén most is megjelennek azok, akik inkább bűncselekményt szeretnének elkövetni. Ilyenkor ezeken a területeken gyakrabban fordul elő gépkocsi feltörés, kerékpárlopás, zseblopás, táskalopás, valamint a lakás tulajdonos távollétét kihasználó betörés, besurranás. A rendőrség a police.hu oldalon éppen ezért felhívta a figyelmet pár alap szabályra.

  • Ne hagyja őrizetlenül a táskáját, értékeit még arra az időre sem, amikor a sírt rendezgeti.
  • Csak annyi pénz legyen Önnél, amire ezen az úton feltétlenül szüksége van, a többi értékét hagyja inkább otthon.
  • Ha autóval megy a temetőhöz, akkor parkolás után pakoljon el mindent az ülésekről, ne legyen semmi látható helyen.

A temetők környékén ilyenkor nagyobb a gyalogos és autós forgalom. Minden esetben közlekedjen körültekintően. Vegye azt is figyelembe, hogy sok az idős ember ilyenkor az utakon, és van aki nagyobb türelmet igényel.