Átadták Dunaharaszti új, ügyeletes gyógyszertárát

//Tóth Gábor
gyogyszertar-atado_dho_20240517-2

Ismerős arcok, új helyen. fotó: dho

Már pár napja új helyén működik a Kisduna Gyógyszertár. A hivatalos átadót azonban most tartották.

Mostanra már teljesen elkészült a Kisduna Gyógyszertár. A patika a templom melletti pici üzlethelyiségből a Dunaharaszti Fő út 130. szám alatti tágas épületbe költözött. Most már innen látják el az ügyeletes gyógyszertár funkciót is, azaz a napi 24 órában nyitva tartó üzletbe bármikor be lehet térni, ha sürgősen patikaszerre van szükség. Már a költözés is bravúros volt, hiszen ezt az ott dolgozók úgy hajtották végre, hogy egy pillanatra sem állt le a betegek kiszolgálása.

A szalagátvágás az új helyen megnyitott, ügyeletes gyógyszertárban. fotó: dho

Az átadón mások mellett megjelent dr. El Koulali Zakariás országos tiszti főgyógyszerész, Zilinszky János a BENU Magyarország Zrt. vezérigazgatója, valamint dr. Szalay László, Dunaharaszti Város polgármestere is.

„Mindig nagy öröm, ha azt látjuk, hogy Dunaharasztin fejlődnek a vállalkozások… ez a fejlesztés a város lakosságának érdekeit szolgálja.” – emelte ki a városvezető.

Dr. El Koulali Zakariás országos tiszti főgyógyszerész arra hívta fel a figyelmet, hogy

„Minden gyógyszertár különleges hely, amely a magyar egészségügyi ellátó részét képezi… itt mindig találkozik egészségügyi szakdolgozóval a beteg. A gyógyszer az önmagában különleges termék, a gyógyszerészek nélkül ez veszélyes üzem lenne.”

(dho)