Húsvét: az orvosi ellátás ügyeleti rendben, az oltások beadása megfeszített tempóban

//Berényi Attila
Az ünnep alatt a megszokott ügyeleti rendben folyik az orvosi ellátás Dunaharasztin, viszont a háziorvosok folytatják az oltások beadását. Aki koronavírusos, az ne menjen sehová! A tapasztalat szerint vannak akik fertőzöttként is elmentek patikába a felírt gyógyszert kiváltani - ez tilos!

A hosszú hétvégén (ügyeleti szempontból csütörtök 18.00 órától kedd 08.00 óráig) ügyeleti ellátás lesz a dunaharaszti orvosi rendelőben. Ennek elérhetőségeit megtalálja portálunk „Rendelő” aloldalán ide kattintva. Az ügyelet számát ki sem kell írnia, okostelefonja egy gombnyomásra tárcsázza azt.

Az orvosi ügyelet videókonzultációs lehetőséget is kínál. Az ügyeleti ellátás koronavírus járvány idején alkalmazott szabályairól, és a videókonzultáció lehetőségeiről itt írtunk.

Menők:
Dunaharaszti mentési pont tel: 06-24/655443
Ráckevei mentőállomás: 06-24/485004
Szigetszentmiklósi mentőállomás: 06-24/465106

Gyógyszertári ügyelet:
KISDUNA Gyógyszertár
2330 Dunaharaszti, Fő út 65/B
tel: 06-24/300155
nyitva: 00.00 – 24.00

Állatorvosi ügyeletek:
Non Stop Állatkórház
Budapest, XVIII. ker. Ráday Gedeon utca 67. Telefonos ügyelet nincs.

Primavet Állatkórház, 1152, Budapest, Rákos út 60
tel.: 06 (1) 306-1364

Közben a teljes ünnep alatt oltanak a háziorvosok. Dr. Bereczki Péter Dunaharaszti alpolgármestere, egyben háziorvos, szerkesztőségünknek elmondta, hogy már 4 féle vakcinával dolgoznak a doktorok, már csak a SzputnyikV esetében küldik be a pácienseket a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház és Rendelőintézetbe. Már sokan a második körös oltásukat kapják meg. A húsvéti ünnepek alatt a tervek szerint ezer embert oltanak majd be Dunaharasztin. Aki regisztrált és az oltási tervben már szerepel az akár az ünnep alatt is kaphat hívást a háziorvosától. A doktorok azt kérik, hogy az érintettek várják meg, hogy ők jelentkezzenek, azaz emiatt ne hívják a rendelőket.

Fontos! Akinél akár a fertőzés gyanúja felmerül, észleli a tüneteket, vagy meg is állapították nála, hogy érintett a betegségben, az NE MENJEN semmilyen közösségbe.  Dr. Bereczki Péter tolmácsolta a patikusok kérését is. Ugyanis sok covidos beteg maga ment kiváltani a gyógyszertárba a neki felírt favipiravirt. Ezt a patikaszert már az első tünetek megjelenésekor szedni kell, ám ez nem azt jelenti, hogy betegnek el szabad érte mennie (sőt az otthonukat sem hagyhatják el az érintettek, ez a karantén). Ez ugyanis fertőzésveszélyes. Ilyen esetben kérjen meg valakit, hogy váltsa ki a gyógyszerét. Erre már az e-recept rendszer lehetőséget ad – erről itt írtunk korábban.

A járvány ellenes korlátozó intézkedések továbbra is érvényben vannak (maszkviselési kötelezettség, védőtávolság stb.)

A koronavírussal kapcsolatos friss információkat itt talál.