Hétvégén is oltanak Dunaharasztin

//Tóth Gábor
Szerda óta a kínai vakcinával is oltanak a dunaharaszti háziorvosok, mondta el szerkesztőségünknek dr. Bereczki Péter, alpolgármester. Feltehetően lesz olyan, aki a hétvégén kapja majd meg a vakcinát.

Praxisonként 50-60 Sinopharm oltóanyag érkezett Dunaharasztira, ez ugyanennyi beteg beoltását is jelenti. Ennek a szernek ugyanis egy adagos a kiszerelése. Néhány ampulla AstraZeneca gyártmányú oltóanyag is érkezett, mondta az egyébként háziorvosként is dolgozó alpolgármester.

Ennek a hétnek a végére közel ezer olyan ember lesz Dunaharasztin, akik már megkapták a COVID19 elleni oltás legalább első adagját.

A háziorvosok azt kérik az oltásra behívott emberektől, hogy várakozás közben is tartsák egymástól a védőtávolságot. Igyekeznek időben elosztva behívni az érintetteket az oltás felvételére, ám az injekció után még fél órát várakozniuk kell a váróban az érintetteknek.

A koronavírus.gov.hu oldal adatai szerint ma (2021.02.26.) 4668 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 419 182 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 123 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 795 főre emelkedett.

A miniszterelnök péntek reggeli rádió interjújában arról beszélt, hogy a járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, és a határoknál mindenképpen szigorításra lesz szükség. A kórházakban ismét emelt szintű készültséget rendeltek el. Orbán Viktor azt mondta, hogy a következő két-három hétben várhatóan drasztikusan nőni fog a fertőzöttek száma.

(dho, korovaríus.gov.hu)