Szeptember 1-jén véradás, Dunaharasztin

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció, forrás: freepik / nonthachai
A vérkészlet csökkenése miatt csak a halaszthatatlan beavatkozásokhoz biztosítja a vérkészítményeket az Országos Vérellátó Szolgálat – tájékoztatta a szervezet az MTI-t. Városunkban is várják a donorokat.

Ebben a helyzetben arra kérnek mindenkit, aki egészségesnek érzi magát és az utóbbi 14 napban nem járt külföldön, hogy menjen el vért adni.

Mindazok, akik nem tartózkodnak megszokott véradási helyszínük közelében, a www.ovsz.hu, a www.voroskereszt.hu, vagy a www.veradas.hu oldalon megtalálhatják a hozzájuk legközelebb található véradás helyszínét – tették hozzá. Ezért mindaddig, amíg a véradások száma újra elégséges nem lesz, kizárólag halaszthatatlan beavatkozásokhoz tudnak vérkészítményeket biztosítani – hangsúlyozták. Emlékeztettek arra, hogy a véradók adománya a betegek számára a gyógyulást, gyakran a túlélést, az életben maradást jelenti.

A vérkészletek a nyári szabadságok és a koronavírus járvány miatt csappantak meg.

Dunaharasztin szeptember 1-én, 12.00 és 18.00 óra között várják a véradókat a József Attila Művelődési Központban (Dunaharaszti, Táncsics Mihály u. 2, 2330).

Security Check Required

null

(MTI, dho, facebook)