Helyreáll az egészségügyi ellátás, de telefonon kell időpontot kérni

//Berényi Attila
Képünk illusztráció, forrás: freepik / jcomp
Még a múlt héten jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, hogy mától, azaz június 15-től valamennyi egészségügyi ellátás korlátozás nélkül elvégezhető a járványellenes készültség fenntartása mellett.

A tárcavezető elmondta, ez a kórházak esetében azt jelenti, hogy a koronavírus-fertőzöttek ellátására korábban elkülönített ágyak 80 százalékát újra az egyéb gyógyítás szolgálatába lehet állítani, 20 százalékot azonban továbbra is a covid-betegek ellátására kell fenntartani – emlékeztet az MTI.

A járóbeteg- és az alapellátás esetében is időkorlátozás nélkül újraindulhatnak az ellátások hétfőtől, tehát megszűnik az óránként négy beteg ellátását előíró rendelet – ismertette a miniszter.

A szakrendelésekre azonban továbbra is telefonon kell időpontot kérni, az egészségügyi ellátó intézményekben el kell végezni a pre-triázst, a gyanús betegeket pedig pcr-teszttel kell kontrollálni, és segíteni kell a diagnózishoz jutást – hívta fel a figyelmet.

Az intézkedéssel összhangban állította össze a Dunaharaszti betegeit is ellátó Szigetszentmiklósi Szakorvosi Rendelőintézet a szakorvosi rendeléseket. A részletes beosztást, a rendelési időket itt éri el. Külön hangsúlyozzák, hogy CSAK ELŐJEGYZÉSI IDŐPONTTAL, ÉS ARRA PONTOSAN ÉRKEZŐ BETEGEKET FOGADNAK! A táblázatban megtalálja azokat a telefonszámokat is, ahol időpontot tud kérni.

 

(MTI, szszri.hu)