Vannak igazolt, koronavírus fertőzöttek Dunaharasztin – erősítette meg Pánczél Károly

//Berényi Attila
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Vannak igazolt, koronavírus fertőzöttek Dunaharasztin – erősítette meg Pánczél Károly
A COVID-19 járványról, és az ezzel összefüggő gazdasági következményekről adott tájékoztatást a térség parlamenti képviselője.

Pánczél Károly a Rádió Dabas vendége volt április 15-én, ahol Szabó Erika kérdéseire válaszolva elmondta: annak ellenére, hogy Pest megye és Budapest kiugróan magas hivatalos fertőzöttségi értéket könyvel el, a választókerületben nem olyan aggasztó a helyzet. A politikus azt mondta, hogy az emberek betartják a kijárási korlátozás szabályait. A Pest megyei országgyűlési képviselők a témában egyébként 2020.04.14-én folytattak egyeztetést dr. Tarnai Richárd, kormánymegbízottal. Az itt ismertetett adatok szerint a Dabasi központú választókerületben 13 igazolt koronavírus fertőzöttről volt ekkor információ.

Pánczél Károly tájékoztatása szerint Dunaharasztin 4 fő, hivatalosan igazolt fertőzöttről tudnak.

A térség parlamenti képviselője a Rádió Dabasnak azt mondta, hogy a térség polgármesterei gyorsan és hatékonyan intézkedtek az új koronavírus járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetben. A politikus tájékoztatása szerint gondot a leginkább az jelenti, amikor az emberek, a jó időt kihasználva tömegesen jelennek meg a közterületeket, parkokban, üdülő övezetekben. A térség polgármestereinek többsége ezért döntöttek a játszóterek, sportpályák, sétányok lezárása mellett.

Pánczél Károly kiemelte, hogy a választókerület nagyüzemei tartják magukat a veszélyhelyzet okozta gazdasági problémák ellenére is. Példaként említette a Dunaharasztiban működő Coca-Cola gyárat is, amely a kormányzat stratégiai partnere. Hangsúlyozta, hogy az építőipar is működik, és a nyersanyaggyártók sem álltak le, bár az ágazatban alapanyaghiány alakulhat ki.

A mezőgazdaságban mutatkoznak inkább problémák. Ezek a virágtermesztéssel, kertészettel foglalkozó vállalkozások, amelyek nagyon megérezték a kereslet visszaesését. A zöldségtermesztésben több helyütt idénymunkás hiánnyal is meg kell küzdeniük.

A teljes beszélgetést, vágatlanul a DabasTV YouTube csatornáján tekintheti meg – riporter: Szabó Erika.

 

(Rádió Dabas, Facebook / Pánczél Károly)