A veszélyhelyzetben Dunaharaszti még inkább megmutatja jótékony arcát

//Berényi Attila
Képünk illusztráció, forrás: freepik / sosiukin
Van, aki maszkokat ad a városnak, mások a kórházaknak segítenek, akár sütivel, akár védőeszközökkel, de van olyan cég is, amely saját termékét ajánlja fel. A lényeg, hogy így vagy úgy, de segítsenek. Példaként most megmutatunk néhány kezdeményezést, de a teljesség igénye nélkül.

Legutóbb a Vagabond korzó szervezői ajándékoztak a Dunaharaszti városának 300 egészségügyi védőmaszkot. Ezeket majd azok kapják, akik közétkeztetés részeként most az ebédet viszik házhoz, de jut belőle a szociálisan rászorulókat látogató szakembereknek is. Erről itt olvashat.

Nem sokkal korábban Novoszádi Zoltán, a Novossadi & Co. arca és tervezője ajándékozott maszkokat Dunaharasztinak. A luxus minőségű férfi ruházatot készítő cég a járványhelyzet előtt megrendelt ing anyagokból kezdett gyártani ilyen védőeszközöket. Minden eladott 10 darab maszk után egyet jótékony célra fordítanak. Ebből jutott városunknak is. A felajánlásról itt olvashat.

A Kék Haraszt Szódaműhely a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház dolgozóinak segített. Az intézménnyel egyeztetve szódavizet és szörpöt adományoztak. Bármilyen fura is, de a hosszú műszakokban egy pohár szóda, vagy gyümölcsital is új erőt tud adni az orvosoknak, nővéreknek. A Kék Haraszt Szódaműhely közösségi oldalán adott hírt az adományról.

A portálunkon rendszeresen a legjobb recepteket olvasóinkkal megosztó Gál Timi a napokban a Bethesda Gyermekkórház dolgozóit lepte meg. Természetesen saját készítésű süteményei kerültek az ott dolgozó orvosokhoz, nővérekhez. Timi receptjeit egyébként itt éri el.

A társadalmi szerepvállalásában mindig erős Kormanik Andrea sem tétlenkedett. Ő Laserox plexi shieldeket, egyszer használatos maszkokat és kesztyűket, az ügyeleti szobába matracot vitt a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórházba. Sőt az Új Corner Café Dunaharaszti segítségével enni és innivalót is juttatott az egészségügyi dolgozóknak. Erről itt olvashat.

Mielőtt adományával meglepné bármelyik intézményt, kórházat, önkormányzatot, érdemes előtte egyeztetni az érintettel. Így meg tudja kérdezni, mire van a legnagyobb szükségük. A legtöbb kórház például már eleve rendelkezik adomány számlával is.