DHO Podcast: a bírálatról, kritikáról ifj. Bógár Zsolt mentálhigiénés segítővel

//Tóth Gábor
Kritika, bírálat. A közösségi oldalak bugyraiban ezek már-már szavakból álló fegyverek. Gyakran álprofilok mögé bújva, bántóan fogalmaznak meg sokan, az otthonuk kényelméből véleményeket, nem törődve azzal, mint vált ki egy-egy ilyen mondat. Ez a választási kampányban különösen igaz. Bógár Zsolt mentálhigiénés segítővel elemezzük ezt a jelenséget.

Mindig kell véleményt mondani? Egyáltalán hogyan lehet megfogalmazni úgy az álláspontunkat, hogy az ne káros legyen? Az interneten a kritika és a bírálat ma már mindennapos, sokan úgy érzik, hogy kevesebb következménye lesz annak, ha például a facebookon csapják oda, gyakran trágár kifejezésekkel mire gondolnak.

Ifj. Bógár Zsolt korábban már volt a DHO Podcast vendége, még az első évadban. Akkor a magánéletéről, döntéseiről beszélgettünk. A vele készült adás volt eddig a legnézettebb. Előtte és utána is kapott hideget-meleget, így saját tapasztalatából is kiindulva adhat tanácsot, hogyan lehet kezelni ezt a helyzetet. Zsolt most mentálhigiénés segítőként dolgozik, és népszerű előadásokat is tart. Az egyiknek éppen „Ítélet, vélemény, kritika” volt a címe.

Ez az epizód a második évad utolsó epizódja. Ősszel visszatérünk.

A videó címlapképünkre kattintva el is indul.

Kövessen bennünket:

Nézze meg a dho podcast korábbi epizódjait is, amelyeket az alábbi grafikára kattintva érhet el.

(dho)