A sajátos nevelési igényű gyerekek családjának szerveznek szülőtalálkozót Dunaharasztin

//Tóth Gábor
sajátosnevelesiigenyugyermek_freepik_240204

Képünk illusztráció. forrás: freepik

A sajátos nevelési igényű, azaz SNI gyerekek szüleinek jóval több problémával kell megküzdeniük, mint egy átlagos családnak. Ebben kaphatnak tanácsot, segítséget a Mozaik Egyesület szervezte dunaharaszti rendezvényen.

Az SNI gyermekek hivatalos meghatározása az alábbi:

„Sajátos nevelési igényű gyermek, tanuló: az a különleges bánásmódot igénylő gyermek, tanuló, aki a szakértői bizottság szakértői véleménye alapján mozgásszervi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos, autizmus spektrum zavarral vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral (súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral) küzd.” – 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről.

Ezen gyerekek fejlesztése, oktatása speciális feladat. A tapasztalat az, hogy gyakran hiába tesz meg mindent a szülő, sőt sok esetben az elkötelezett pedagógus, valahogy ezek a gyerekek nem illenek a rendszerbe.

A Mozaik Egyesület most közös gondolkodásra, párbeszédre hívja az e témában érintett, a szigetszentmiklósi járásban élő szülőket.

A rendezvény vendége Csabai Lucia gyógypedagógus, a TASZ fogyatékosságügyi szakértője lesz, az eseményt Kapitány Imola szociális munkás, érintett szülő vezeti.

A program ideje alatt a szervezők gyermekfelügyeletet is biztosítanak. A rendezvény ingyenes, ám regisztrációköteles. Ide kattintva jelezheti bárki a részvételi szándékát.

Helyszín: Bagolyzug Foglalkoztató- és Fejlesztőház, 2330 Dunaharaszti, Erzsébet utca 23-25.
Időpont: 2024. február 11. (vasárnap) 14.00- 17.00

(Mozaik Egyesület)