Karácsonyi lélekvarázs – nőktől nőknek

//Berényi Attila
karacsonyi-ajandekdoboz_freepik-gpointstudio_20231205

Képünk illusztráció. forrás: freepik / gpointstudio

„Az Ünnepek közeledtével nem csak az utcák, házak és a kirakatok öltöznek karácsonyi díszbe, hanem a lelkünk és az elménk is Adventre hangolódik. A készülődés körüli rohanásban pont csak a lényegre nem jut időnk: az Ünnepi készületeket a lélek melegével megtöltő belefeledkezésre, az ábrándozás varázslatos pillanataira.”

Cikkünk bevezetője egy dunaharaszti civil kezdeményezés ismertetőjéből való. Két hölgy, dr. Varga Judit és Együd Kriszta fejéből pattant ki az ölet, miszerint most karácsonykor a jótékonykodást egy picit a nők felé is irányítanák. Ugyanis az ünnepre készülődés rengeteg energiát visz el, és gyakran elmarad a lényeg: odafigyelni egy picit magunkra.

A nők pedig kifejezetten leterheltek ebben az időszakban. Nos, azt kérik a szervezők a nőktől, hogy anonim lepjék meg a „csajokat” valami olyannal, ami ráébreszt, hogy néha jót tesz megállni önmagunkért.

„Éppen ezért arra gondoltunk, hogy idén karácsonykor a dunaharaszti Nőknek, Asszonyoknak, Nagymamáknak, Anyáknak, Feleségeknek, és a Leányoknak kedveskedünk egy (cipős) doboznyi lélekmelengető kedvességgel. Nőktől Nőknek. A doboz minden egyes darabja kicsit hozzájárul a női lélek ápolásához. Egy finom csokoládé, egy inspiráló idézet, egy illatos fürdőgolyó, vagy netán egy tartalmas beszélgetés, frissítő masszázs, esetleg egy testet-lelket feltöltő jóga és minden más, ami hozzátesz ahhoz, hogy mi NŐK jól érezzük magunkat.”

Aki kedvet érez, állítson össze egy-egy ilyen csomagot és helyezze el a városban található gyűjtőpontok valamelyikén.

Gyűjtőpontok:

  • Helen Doron Dunaharaszti,
  • Harmónia Jógastúdió,
  • Kamilla Optika,
  • Lélek-varázs Szépségszalon,
  • Grünhoff Zöldséges,
  • TEENglish Oktatóközpont.

Az összegyűjtött ajándékokat 2023. december 17-én a dunaharaszti karácsonyi vásárban osztják majd ki.

(dho)