Nagy tett egy kis Embertől

//Molnár Péter
Fazekas Nándor és Molnár Péter, forrás: DHÖTE
Nemrég egy tűzesethez riasztottak bennünket, a Dunaharaszti Önkéntes Tűzoltóságot a Némedi útra. A tűzeset oltási munkálatai közben az autónkhoz mentem, amikor egy hölgy integetett, hogy menjek oda hozzájuk. Egy kisgyermekkel állt a járdán, az utca túloldalán. És innen indult egy megható történet.

Mondta, ha nem zavar, a kisfia szeretne valamit adni. Ekkor a kissrác egy jéghideg ásványvizet nyújtott át, hogy biztosan szomjasak vagyunk. Elfogadtam, megköszöntem, majd hazaérve gondolkodtam, hogy egy ilyen pici kisfiúban micsoda szív van, ha ilyenre gondol.

A Facebookon kitettem egy posztot, amennyiben olvassák a szülők legyenek szívesek keressenek meg. A kisfiú édesanyja jelentkezett másnap, majd egy személyes találkozót beszéltünk meg, jelezve, hogy szeretnénk valamit ajándékba adni a srácnak. A kis hősünk Fazekas Nándika, aki 6 éves múlt júliusban – mint megtudtam. Másnap elmentem hozzájuk egy DH feliratos gyermek tűzoltó sisakkal és újra megköszöntem ezt a nem mindennapi tettet.  Hatalmas volt az öröm, közös fotó, majd búcsúzáskor még 2 darab tűzoltós tollat is kaptam ajándékba.

Elmondhatatlan érzes, elmondhatatlan öröm, hogy ilyen kis emberkék vannak a világban. Köszönjük Nándika.

(dho)