A mai vendégfőszerkesztő: Galó Anita

//Berényi Attila
Galó Anita, fotó: dho
Vannak emberek, akik egyfajta üzemanyagként képesek hajtani közösségeket. Mai vendégfőszerkesztőnk pontosan ilyen ember: hiszen a Művelődési Ház munkatársaként ő ad otthont a legtöbb civil szervezetnek, programokat szervez, és közben ő maga is művész. Azt se feledjük, hogy a dho podcast neki köszönhetően talált otthonra a József Attila Művelődési Házban, amit külön köszönünk.

Galó Anita Gyöngyösön született, és először 2003-ban, az akkori férje munkahelye révén járt Dunaharasztin, majd 9 évvel később ide is költözött. Azóta pedig ott van a város rendezvényein, programjain, mert szervez.

Alig 4 esztendős volt, amikor már tudta, hogy táncos szeretne lenni. Balettozni kezdett, majd a kortárs táncművészet ragadta magával. A mozgás és a tánc azóta is az élete szerves része, szerinte ezzel tartja karban a testét és a lelkét is. Természetesen korábban dolgozott táncoktatóként, de most a rendezvényszervezői lét tölti ki az életét. Egy hosszabb budapesti majd egy rövid new yorki kitérő után állapodott meg Dunaharasztin.

Három gyermek egyedülálló édesanyja, akikkel szavai szerint szimbiózisban élnek.

Minden mozdulatán látszik, hogy rajong a munkájáért. Saját bevallása szerint imádja a haraszti embereket, az itteni kisközösségeket, csoportokat. Tehát programot szervez, táncol és közben tanul is, hiszen jelenleg a Milton Friedman Egyetemen tanul közösségszervezést. Ma pedig ő a dunaharaszti online vendégfőszerkesztője.

Anita, jó munkát!

Újra pezseg az élet a művelődési házban!

A Napfényes nénik és bácsik újra pályáznak, szurkoljunk nekik!

Téli depresszió ellen táncolj salsát!

(dho)