A világverseny legjobbjai között a haraszti játékfejlesztő

//Berényi Attila
bob-a-thousand-lives01_putnaicsaba_20230414

A „Bob: A thousand lives” című játék egy jelenete. kép: Putnai Csaba engedélyével

Az egyik legkomolyabb bajnokság a digitális játékfejlesztők piacán a minden évben megrendezett Game Development World Championship. A győzelemre esélyesek között ott van Putnai Csaba is.

A Dunaharasztin élő és dolgozó Putnai Csaba egy olyan szakmát űz, amelyhez óriási tudás, kreativitás és művészi hajlam is kell. Online játékokat készít. 2021 májusában fogott neki művének.

Putnai Csaba dunaharaszti játékfejlesztő. kép: Putnai csaba / facebook

A „Bob: A thousand lives” elnevezésű fejlesztés egy sötét hangulatú ügyességi-akció játék melyben Bobot, egy elhagyott kisfiút irányítunk a kalandjai során – olvasható Csaba bemutatkozó felületén.

A játékfejlesztő szerkesztőségünknek elmondta, hogy a játékot 2022 nyarán dobta piacra, és azóta is tovább dolgozik rajta. Több hónapban a felhasználók kedvence volt, most pedig a GDWC ezévi bajnokságán, az Indie Fan Choice kategóriában, több forduló után bekerült a legjobb 5 közé. Az azért iszonyatosan nagy dolog, mert az ilyen játékokat a legtöbb esetben nagy csapatok fejlesztik, Bob pedig egy ember munkája! Egy extra nehéz játékról van szó.

Az eredményhirdetés Észtországban lesz, 2023 április 22.-én. Ahogy az online térben szokás, természetesen interneten közvetítik az eseményt.

Kép: Putnai Csaba engedélyével
(dho)