Dunaharaszti ismét összefogott – rendkívül sikeres volt az ÖNÖSZ kampánya

//Berényi Attila
ONOSZgyujtes_freepik_230407

Képünk illusztráció. forrás: freepik

Az Önkéntes Összefogás Egyesület Dunaharaszti február közepén indított gyűjtést a városban, hogy 24 órás vérnyomásmérő kerüljön az Orvosi rendelő használatába.

A hipertónia a leggyakoribb szív- és érrendszeri betegség, kialakulásának az évek számának növekedésével egyre nagyobb a kockázata. Magyarországon évente 60-65 ezer ember halálában játszik szerepet. A nők és a férfiak esetében is vezető halálok, írja az Egészségkalauz. A betegség kiszűrésében nyújt segítséget a 24 órás vérnyomásmérés, vagyis az ABPM. Ennek célja, hogy kiderüljenek az időszakosan kialakuló, akár csak néhány percig tartó vérnyomáskiugrások, a tartós vérnyomás emelkedés, illetve alkalmas a vérnyomáscsökkentő terápia ellenőrzésére is.

Ilyen berendezés vásárlását tűzte ki célul az ÖNÖSZ. A város forgalmasabb helyein, üzleteiben, közösségi tereiben helyeztek el gyűjtőládákat. A most zárult akcióban 1.800.000 forint gyűlt össze. Tehát annyi már most biztos, hogy nem egy, hanem több készüléket tudnak majd beszerezni. Hogy végül hány darabot sikerül majd venni, az a forgalmazóval való egyezség végeredménye lesz.

Ez az akció is jól mutatja, hogy a fontos dolgokban Dunaharaszti összefog és segít!

Köszönet érte!

(Önkéntes Összefogás Dunaharaszti / facebook)