Már bevethető a Dunaharaszti Önkéntes Tűzoltóság

//Berényi Attila
dhote_toborzonap02_dho_20230401

A DHÖTE tűzoltóautója. foró: dho

2023. április 1. az a dátum, amelytől hivatalosan is riasztható és bevethető a Dunaharaszti Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagsága. Mivel tüzet éppen nem kellett oltani, így a fiatalokat várták a lánglovagok egy programon.

15 bevethető, önkéntes tűzoltó várja mostantól Dunaharasztin, hogy ha baj van, segítsen! Persze az egyesület tagsága ennél népesebb. A csapatról fontos tudni, hogy mivel önkéntesek, így szabadidejüket áldozzák arra, hogy oltsanak, mentsenek, védjék Dunaharasztit és az itt élőket. Hogy mit is lehet tudni a DHÖTE – ez ugyanis a rövidítésük – csapatáról, arról a dho podcast első epizódjában hallhat többet.

A DHÖTE tagsága ma a fiatalokkal találkozott. Ugyanis a szervezet megkezdte Ifjúsági Tűzoltó csapatának toborzását. Ide 10-18 év közötti lányokat és fiúkat várnak. Ők a tűzoltók munkájával, a felszereléssel is megismerkedhetnek, valamint újraélesztést és elsősegély nyújtást is tanulhatnak. A kisebb gyerekek előtt is nyitott a lehetőség, ők bepillantást kaphatnak a tűzoltók életébe.

(dho)