Adományok a törökországi földrengés túlélőinek

//Tóth Gábor
FoldrengesMaltaiSzeretetszolgalat_MTIKoszticsakSzilard_230114

Adományokat pakolnak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat budapesti logisztikai bázisán, ahonnan segélyszállítmányt indítottak Törökországba, a földrengésben súlyosan érintett Hatay tartományba 2023. február 14-én. A kamionon tartós élelmiszert, konzerv készételt, higiénés termékeket, valamint meleg ruházatot, takarót, ágyneműt és gyógyászati segédeszközöket visznek. fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A hivatalos adatok szerint eddig 31 643-an vesztették életüket a múlt hétfői török-szíriai földrengésben. A túlélők ellátása rendkívül nehéz, így az adományok szó szerint életet menthetnek.

A szárazföldi úton célba juttatható adományok egy dunaharaszti cégnél gyűjtik össze, és városunkból indulnak útnak a kamionok a földrengés sújtotta területre.

Egy dunaharaszti cégnél is gyűjtik a török-szír földrengés túlélőinek szánt adományokat

A Dunaharaszti Önkéntes Tűzoltóság tagjai között indult gyűjtés. Az így összeszedett pénzből több, mint 100 kg bébiételt, babatápszert, tartós élelmiszert és tisztálkodási szereket vásároltak, és át is adták a Dunaharaszti Tura Logistik Kft. telephelyén.

Közben Segélyszállítmányt indított Törökországba, a földrengésben súlyosan érintett Hatay tartományba a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is. A segélyszállítmánnyal együtt Törökországba utazott a helyreállítást segítő hosszú távú program előkészítésére a szeretetszolgálat vészhelyzetkezelési csapata, tudósít az MTI.

(Dunaharaszti Önkéntes Tűzoltóság, MTI)