Utcabál a Paradicsomszigeten

//Tóth Gábor
paradicsomsziget_utcabal01_dho_20220828

A kis közösségben azonnal népszerű lett a kezdeményezés. fotó: dho

A dunaharaszti Paradicsomszigeten élők pici közössége egyre összetartóbb. Most utcabálon kerültek még közelebb egymáshoz az itt élők.

Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal szervezték meg a Paradicsomszigeten élők az utcabált. Az eseményt az ott élők zárt közösségi csoportjában hirdették meg, hiszen az volt a cél, hogy az ott élők vegyenek részt rajta.

A rendezvényhez lezárták az egyik utcát, és mindenki hozta a maga sütötte sütit, csemegét. Az érkezőket három bográcsnyi csülkös bab várta, amely gyorsan fogyott. A hosszában kitett asztaloknál mindenki vígan falatozott, miközben szólt a zene és a szomszédok beszélgettek, vagy éppen játszottak. Az ilyen rendezvényeknek pedig éppen az a feladatuk, hogy építsék a közösséget. Ez pedig teljes siker volt!

Az eseményen szintén jelen lévő Lengyel Zsuzsánna a Paradicsomsziget Egyesület elnöke szerkesztőségünknek elmondta, hogy már meg is kezdődött az Önkormányzat által a Paradicsomszigetre tervezett új buszjárattal kapcsolatos igények felmérése. Ez elsősorban az itt élő gyerekek óvodába és iskolába jutását segíti majd. Az igényfelmérésre a város polgármestere kérte fel az egyesületet. A témáról szóló korábbi cikkünket itt találja meg.

(dho)