Adománygyűjtő rendezvényt tart a Dunaharaszti Önkéntes Tűzoltó Egyesület

//Tóth Gábor
onkentes-tuzoltonap-dunaharaszti_freepik-dho_20220706

kép: freepik / dho

Bár az egyesületet már bejegyezték, még céljuknak megfelelő tevékenységet nem tudnak végezni. A civil kezdeményezéséhez sok minden kell, ehhez gyűjtenek pénzt a most vasárnapi rendezvénnyel.

Még tavaly vetődött fel az ötlet egy civil csoportban, hogy önkéntes tűzoltó csapatot hoznának létre Dunaharasztin. Azóta egyesületüket bejegyezte a bíróság, és az önkéntes, leendő lánglovagok szabadidejükben már tanulják a szakmai fortélyait a profiktól. Ám a valódi tűzoltáshoz még nagyon sok dologra van szükség, ehhez pedig pénz kell, amely nem áll rendelkezésére az egyesületnek.

Most vasárnap (2022.07.10.) 14.00 és 20.00 óra között közösségi rendezvényt szerveznek a Sport-szigetre a Csónakházhoz. Lesz  többek között füstsátor, íjászat, ugrálóvárak, tömlőgurítás, a gyerekek próbálhatnak tűzoltóruhákat, kalandos labirintust, de lesz kézműves foglalkozások és sütivásár is. 18.00 órától a Dunaharaszti kötődésű Mityó Gemini Memory Band zenél majd. A rendezvény facebook eseménye ide kattintva érhető el.

A látogatók a Dunaharaszti Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek szánt pénzt a kihelyezett gyűjtődobozokba dobhatják be.

Kép, grafika: Dunaharaszti Önkéntes Tűzoltó Egyesület