Őszi díszbe öltözik Haraszti

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció. forrás: freepik / natashabreen
Az ősz a színek évszaka. Ezeket a színeket csalogatná be Dunaharaszti portáira egy közösségi kezdeményezés.

Dunaharaszti anyukák egy csoportja hív díszítésre, az eredményt pedig kellemes séták során csodálhatja meg bárki. A szervező hölgyek legutóbb a járvány miatt, igazi ballagás nélkül maradt érettségizőket lepték meg kezdeményezésükkel. Erről itt írtunk korábban.

A Haraszti Őszdíszítő pedig októberben indul. Bárki csatlakozhat a kezdeményezéshez azzal, hogy feldíszít a háza előtt egy fát, kaput, otthonának egy ablakát, természetesen őszi színekben. Nincs megkötés, lehet bármi, töktől kezdve makkot gyűjtő mókusig. A kreativitás szab csupán határt. A résztvevők segíthetik is egymást, ötleteket adhatnak a dekoráláshoz, méghozzá az erre létrehozott közösségi felületen.

Aki csatlakozik, az a facebook csoporton keresztül az adminisztrátoroknak elküldheti a címét, megírhatja mit díszít fel, és anonim felkerül egy térképre. Így a már elkészült dekorációkat bárki megcsodálhatja egy kellemes őszi séta keretében, ha követi a digitális térkép adta útvonalat. A szervezők azt szeretnék, ha a város minden pontjáról csatlakoznának a kezdeményezésükhöz. Így aki körbejárja a helyszíneket, talán Dunaharaszti egy-két, általa nem annyira ismert részét is bebarangolhatja egyedül vagy családostul.

(dho)