Dunaharaszti anyukák fognak össze az érettségizők köszöntéséért

//Tóth Gábor
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Dunaharaszti anyukák fognak össze az érettségizők köszöntéséért
Az idei érettségi – akárcsak a tavalyi – rendhagyó lesz. Azon túl, hogy kizárólag írásbeli vizsga vár a maturálókra, elmaradt a szalagavató és a ballagás is speciális lehet. Nem lesz bankett és szerenád. Dunaharaszti anyukák egy csoportja azonban járványálló módszerrel tenné emlékezetessé az érettségit a fiataloknak.

A Dunaharaszti Anyukák zárt facebook csoportban indult meg egy esemény szervezése. A kezdeményezés (amely ide kattintva érhető el közvetlenül) mára nyilvános, azaz mindenki számára elérhető, legyen az érettségiző vagy lelkes támogató. Azt kérik az ötletgazdák a városban élőktől, hogy aki csak teheti egy apró kedvességet – lufit, kézzel készített apróságot, képeslapot, pici meglepetést készítsen össze a fiataloknak. Miután ezzel elkészült, egy kellemes séta keretében vigye el a maturálóknak – mondta el szerkesztőségünknek Farkas-Tóth Nikoletta, az egyik szervező. A célpontok egy térkép segítségével derülnek ki. A szervezők ugyanis várják az érettségizők jelentkezését is e-mailban a toth.nikoletta3@gmail.com. Ide tudják megírni címüket a fiatalok, amelyek név nélkül kerülnek majd fel a digitális térképre. Erre április 28-ig van lehetőség.

Ez utóbbit Cseh Dia készíti, aki így a „főtérképész” posztot kapta a csapatban. Az adott címeken egy-egy kis szalag jelzi majd, hogy hol lakik az érettségiző. Az akció május 1. szombatig tart, hangsúlyozta Hrtyanné Patonai Gabriella, aki szintén szervező és „technikai” tanácsokkal segíti a csapatot.

(dho)