Közel százan Dunaharaszti első Rózsaszín szalagos sétáján

//Berényi Attila
Rózsaszín szalag a mellrák elleni küzdelem jelképe, fotó: dho
A mellrák a nőkre, és rajtuk keresztül a családokra támadó alattomos ellenség. A betegségben érintettek melletti kiállást szimbolizálja a rózsaszín szalag. Dunaharasztin, hagyományteremtő szándékkal indították el a küzdelemben résztvevők, és a mellettük állók sétáját.

A mellrák elleni egyik legfontosabb eszköz az önvizsgálat. Az orvosok tanácsa az, hogy ez váljon rituálévá a nők életében, 20 éves kor felett. Havonta egyszer ajánlatos elvégezni ezt a műveletet, hangsúlyozta az első dunaharaszti Rózsaszín szalagos séta szervezője, Kormanik Andrea az esemény előtti köszöntőjében.  Hogy pontosan hogyan is kell elvégezni ezt a bizonyos önvizsgálatot, azt ide kattintva megtudhatja. Ezen fölül fontos, hogy 40 év felett (de ha sokkal fiatalabban az is nagyon jó) minden nő, legalább évente egyszer vegyen részt szűrővizsgálaton.

Dunaharasztin most első alkalommal rendezték meg a Rózsaszín szalagos sétát. Közel százan vettek részt az eseményen, lányok, asszonyok, férfiak, gyerekek. Együtt sétáltak, hogy így mutassák meg kiállásukat a betegséggel szemben. Az ilyen eseményeken is érezhetik a mellrákban érintett nők, hogy küzdelmükben nincsenek egyedül.