Táncos, vidám csajok a piacon

//Berényi Attila
flashmob-piac-magnolia_dho_20200912

Táncos flash mob a piacon, fotó: dho

A szombati piac ezen a héten egy picit más volt mint általában. A mosolygós gyümölcsök a harsogó zöldségek között egyszer csak táncra perdült egy csapat csinos nő. Flash mobot tartottak.

Először is tisztázzuk, mi a szösz az a flash mob. A magyarban ezt villám csődületként szoktuk emlegetni. Ennek lényege, hogy titokban, előre egyeztetve emberek egy csoportja meglepő helyen ad elő egyszerre valami ott éppen szokatlant. Lehet ez tánc, zene, vagy éppen demonstráció.

Minden egy csajos Balatoni hétvégén kezdődött. 4 barátnő bulizott akkor a magyar tengernél, és egyikük kitalált egy jó kis koreográfiát, amit ott meg is tanultak – meséli mosolygósan Bunás-Török Éva a dunaharaszti Magnólia Fitness tulajdonosa és edzője, az esemény szervezője. De nem akarták ezt megtartani csak maguknak. Annyi minden negatív dolog vesz bennünket körbe, főleg most, jól esik a vidámság, akár tánc közben, akár akkor amikor ezt nézi valaki – mondja Éva. Így a hozzá járó hölgyek között verbuvált egy csapatot, a táncmozdulatokat videóra rögzítette, és a neten megosztotta tettes társai között. Ők pedig betanulták azt.

A videó a képre kattintva, a Facebookon tekinthető meg.

„Kell 5 perc amikor elfelejtjük azt a sok rosszat, ami körülvesz bennünket. Lehet, hogy ez túl nyálasnak tűnik, de fontos a mosoly, főleg ebben a 2020-as esztendőben.”

Az már most biztosnak tűnik, hogy lesz még folytatás, sőt talán egyre többen kapcsolódnak majd be a produkcióba. Éva azt tervezi, hogy lesz még ilyen, sőt a környező településeket is meglepik. Arra is számítanak, hogy legközelebb, akinek tetszik amit csinálnak, idegenként is beszáll táncolni velük.