Új vízvezetékrendszer épül a Dózsa György úton

//Tóth Gábor
vizvetekcsere_freepik_another69_20211028

Képünk illusztráció. forrás: freepik / another69

Ezen a területen már eléggé elhasználódott az ivóvízszolgáltatást biztosító rendszert, gyakoriak a csőtörések. Most felújítják ezt a szakaszt, a munka két hónapig tart majd.

Új gerincvezeték létesül a Dózsa György úton, Dunaharasztin. Ez azt jelenti, hogy az ingatlanok bekötéseit is cserélik, derül ki a város hivatalos oldalán megjelent közleményből. A munkaterületet ma, azaz 2021. október 28-án át is adták a kivitelezőnek. Azokat az ingatlanokat, ahol megkezdődik a munka, minden esetben előzetesen, levélben értesítik.

Első ütemben a kivitelező a Mátyás Király utca – Földvári utca közötti szakaszon kezdi meg a munkát, majd a második ütemben a Földvári utca – Klapka György utca közötti szakaszon folytatódik a csere. Az ígéret szerint az érintett területen az ingatlanok vízellátását folyamatosan megoldják. Amikor a régi rendszerről az új rendszerre átkötik az egyes épületeket, pár órás szolgáltatási szünet lesz, de erről is előre értesítik majd az érintetteket. Az önkormányzat külön kérése volt, hogy az új nyomvonal mentén található fák gyökérzetének védelmére fordítson kiemelt figyelmet az önkormányzat. A kivitelezés nagyjából két hónapig tart majd, ebben már benne van a burkolatok helyreállítása is.

(dunaharaszti.hu)