HÉV baleset, Dél-pesti Kórház, Vagabond Korzó – heti hírösszefoglaló

//Berényi Attila
képek forrása: freepik / FKI / dho
Úgy tűnik bejött a régi babona: augusztus 20 után vége a nyárnak. Az időjárásban mindenesetre érezhető a változás, elbúcsúzott a kánikula, ezzel együtt egyre jobban nyüzsög Dunaharaszti és környéke.

Nyílt levélben jelentette be Dunaharaszti polgármestere, hogy perre megy a város egy kavicsbányának kiadott környezetvédelmi engedély miatt, ez ugyanis az eddiginél sokkal nagyobb területen tenné lehetővé a kitermelést. Az érintett cég válasz közleményt adott ki.

Reakció kavicsbánya ügyben

Jövő hét szerdán új áramszolgáltatót kapunk. Az Elmű-ÉMÁSZ helyét az MVM Next veszi át. Itt vannak a részletek arról, mi a teendő.

Néhány nap és itt az új áramszolgáltató!

Hivatalosan is átadták azokat a légkondicionáló berendezéseket, amelyeket 6 önkormányzat összefogásának eredményeként vásárolhatott meg a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház. Dunaharaszti is ott van a segítséget nyújtó települések között.

Megkapta a klímákat a Dél-pesti Kórház

Az augusztus 20.-i ünnepi hosszú hétvégén a rendőrség az ittas vezetőkre vadászott. Pest megyében sokan lebuktak, akik piásan ültek volán mögé.

Rengeteg piás sofőrt kapcsoltak le körzetünkben

A dunaharasztin működő Szent Sebestyén Íjász Alapítvány sportolói egyre nevesebb versenyeken mutatják meg tudásukat. Az elmúlt hetekben Európa- és világbajnokságon versenyeztek, és helyezéseket szereztek!

Verseny nyár a haraszti íjászoknál

Még csütörtökön, Soroksáron egy üdítőitalokat szállító kamion ütközött a HÉV szerelvénnyel. A teherautó sofőrje lelépett, a határon kapták el.

Külföldre akart szökni a csütörtöki HÉV balesetben részes kamionos

Szombaton mindenki találhatott magának programot Dunaharasztin. Egy napra bárki meglátogathatta például hazánk legnagyobb motorkerékpár-gyűjteményét, amely egy helyi vállalkozó tulajdonában van.

Elképesztő gyűjtemény Dunaharasztin – veterán motorok tárlata

A nyár elejéről augusztus utolsó hétvégéjére tolódott az idén a Vagabond Korzó. Ide is ellátogattunk, és egy élmény videóban számoltunk be Dunaharaszti legnagyobb bulijáról.

Vagabond Korzó 2021! VIDEÓ!

Magyarországi alapításának 30. évfordulóját ünnepelte a Bárka Közösség. Az eseményen mi is részt vehettünk.

30 éves a Bárka Közösség

(dho)