Hétvégén nagy Pofátlan(TAN)ítás! lesz az utakon

//Berényi Attila
Képünk illusztráció. forrás: freepik
Úgy tűnik, hogy a rendőrségnek is nagyon elege lett azokból az autósokból, akik a zsúfolt nyári utakon képtelenek betartani az alapvető szabályokat.

A gyorsforgalmi utakon – különös tekintettel az M7 autópályára -, továbbra sem tapasztalható pozitív változás a járművezetők viselkedésében, írja a kreszvaltozas.hu. Erős igény támadt a rendteremtésre, így a szabályosan közlekedő járművezetők biztonságos haladásának a biztosítására a rendőrség civil jellegű kamerás autói a hétvégén az M7-es autópályán indulnak bevetésre.

Ez azt jelenti, hogy teljesen átlagos, de rendőrségi autókban lesznek kamerák, amelyek az autópályákon a dugóban a leállósávban a sort kielőzőket fogják lefülelni.

Első etap: július 2-án (pénteken) délutáni órákban, az M1-M7 autópálya közös szakaszán az autópálya kezdetétől a martonvásári csomópontig a jobb pályatesten 3 civil jellegű autóval.

Második etap: július 3-án (szombaton) délelőtti órákban, az M1-M7 autópálya közös szakaszán az autópálya kezdetétől a martonvásári csomópontig a jobb pályatesten szintén 3 civil jellegű autóval.

Harmadik etap: július 4-én (vasárnap) délutáni órákban, az M7 autópálya Budapest felé vezető oldalán a Siófok-Centrum csomóponttól (105. km szelvény) a Székesfehérvár-Centrum csomópontig (64. km szelvény) szintén 3 db nem rendészeti jellegű szolgálati gépjárművel.

Az ellenőrzések során a közlekedésbiztonságot maximálisan szem előtt tartva a rajtakapott szabálytalankodókat kivezetik az autópályáról, így biztonságosan félreállva hajtható végre az intézkedés. Természetesen a felvételekből készül majd egy videós válogatás, amelyet bemutatnak a nagyközönségnek is.

(kreszváltozás)