Vakáció, foci EB, olajszennyezés – heti hírösszefoglaló

//Berényi Attila
heti-osszefoglalo_20210620
A hét legnagyobb eseménye az, hogy megérkezett az igazi nyár, sőt jelenleg hőségriasztás is érvényben van. Persze ezen túl több fontos dolog is történt, amely hatással vannak a Dunaharasztin élőkre. Ezeket foglaljuk most össze.

A tanév véget ért. A diákok ennek nyilván nagyon örülnek, még akkor is, ha nem sokat kellett a valóságban iskolába járniuk.

Véget ér a 2021-es tanév

Az ovikban is kitört a vakáció. Dunaharaszti óvodái, ahogy minden nyáron, most is várják a kicsiket akikre vigyázni kell. Persze minden intézmény bezár majd egy rövideb időre. Hogy mi történik ilyenkor az óvodákban, az alábbi cikkünkből kiderül.

Nyári szünet az ovikban is

Nyári kölcsönzési rendre tért át a Dunaharaszti Városi Könyvtár. A könyvek szerelmeseinek most picit jobban oda kell figyelniük arra, mikor akarnak kölcsönözni.

Nyári nyitvatartás a Dunaharaszti Városi Könyvtárban

A Polgármesteri Hivatal viszont visszaállt a normál ügymenetre.

Normál ügyintézési rend a Dunaharaszti Polgármesteri Hivatalban

A focirajongók ezekben a napokban igazán el vannak kényeztetve, hiszen már javában zajlik az EB. Megnéztük Harasztin hogyan szurkolnak.

Dunaharaszti szurkol / I.

A napokban hatalmas lángokkal égett Dunaharaszti külterületi részén egy telek. Először sokan azt hitték, hogy egy épület lángol, de a tűzoltók közölték gaz és felhalmozott építési anyag égett.

Gaz és felhalmozott építőanyag lángolt Dunaharasztin

Úgy tűnik megvan az, aki felelős a szigetszentmiklósi olajszennyezésért. Tavaly év végén óriási károkat okozott az elkövető, aki hatalmas mennyiségű olajat engedett a természetbe.

Van gyanúsítottja a szigetszentmiklósi olajszennyezésnek

(dho)