Civil szórólap, sütőolaj a Bárkáért, sikeres karatékák – heti hírösszefoglaló

//Berényi Attila
fotó: Teszár Ákos, DMTK, freepik
Végre itt van a nyár, már jó meleg van. Az uborkaszezon, már ami a híreket illeti, még várat magára. Íme azok az információk, amelyek Dunaharasztin az elmúlt napokban a legfontosabbak voltak.

A Budapest-Belgrád vasút-fejlesztési projektben érintett civilek egy közösségi felületet működtetnek már jó ideje. Most, kilépve az internet világából, szórólapokon igyekeznek megszólítani a tervezett beruházásban részt vevő települések lakóit.

A vasútfejlesztés kapcsán készítettek szórólapot civilek

A legkárosabb dologgal is lehet úgy gazdálkodni, hogy azzal segíthessünk. Egy dunaharaszti cég vállalta, hogy telephelyén gyűjti össze az elhasznált, háztartási zsiradékot és sütőolajat. A bevételt teljes egészében a Bárka alapítvány kapja majd meg. Így jön össze környezetvédelem és jótékonyság.

Már Harasztin is leadható a használt sütőolaj

Még a múlt hét végén köszöntötte Dunaharaszti város a közalkalmazottakat.

A közalkalmazottakat köszöntötte Dunaharaszti

A hamarosan kezdődő nyári szünettel együtt indul a diákmunka program is. Már lehet pályázni.

Nyári diákmunka program Pest megyében

Ez a hét sem múlt el sportsikerek nélkül. A nemzetközi versenyen bemutatkozó DMTK karate szakosztálya bizonyította, hogy megállják a helyüket.

Nemzetközi versenyen is bizonyítottak a DMTK karatékái

A hétvége egy durva és szomorú balesettel zárult. A Fő úton egy motoros és egy autó ütközött össze. Előbbi vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy helikopterrel szállították el a helyszínről.

Súlyos baleset Dunaharasztin

(dho)