Újranyitó boltok, film az üzletemberről, bolond időjárás – heti hírösszefoglaló Dunaharasztiról

//Berényi Attila
heti-osszefoglalo_20210411
Egy rövidke hetet zárunk most, hiszen húsvét hétfővel, egy sajátos locsolkodó nappal kezdtünk. Ahogy most mindent, ezt is átírta a járvány. Ám történésekben most is gazdag napokat tudhatunk a hátunk mögött.

Szigetszentmiklóson bejelentették, hogy a város visszakapta azt a területet, amit még tavaly decemberben, ipari mennyiségű olajszennyezés ért. Mostanra a szakemberek eltüntették a mérgező anyagokat, a természeten van a sor, hogy ismét szép legyen a környék. A tettes még nincs még.

Már a növényeké az olajszennyezéssel sújtotta szigetszentmiklósi terület

(20)21. városi évét ünnepli Dunaharaszti. Az önkormányzat az online térben ünnepel. Ez alkalommal a város sikeres üzletembere, Witzing József mutatkozott be egy kisfilmben. Élete valóban érdekes: gyári munkásként, vagonrakodóként kezdett, mostanra pedig egy cégbirodalom van a kezében. Mindezt maga érte el.

Film: Az üzletember

Szerdától újra kinyithattak az üzletek, elkezdődött az enyhítés. A miniszterelnök jelentette be a döntést. A kritikusok szerint még messze a járvány vége, a halálozási adatok csúcson.

Orbán: holnaptól nyithatnak az üzletek!

Később kiderült, a középiskolásoknak még nem kell visszamenniük a sulikba, az érettségi írásbeliből áll majd.

Egyelőre nem nyitnak a középiskolák

Az általános iskolákat és az óvodákat viszont felkészítették az április 19-i nyitásra.

Maruzsa: minden készen áll az óvodák, iskolák április 19-i nyitására

Csütörtökön csak úgy kapkodtuk a fejünket, már ami az időjárást illeti: volt hó, napsütés, szél, jégeső is. A virágzó fák egy része elfagyhatott, nem jó ez az idei gyümölcstermésre nézve.

Egy nap, négy évszak! Ennél bolondabb már nem lehet az áprilisi idő

Civil kezdeményezésre Dunaharasztin is elhelyeztek egy szív alakú kupakgyűjtőt. Ezzel a kis szerkezettel az újrahasznosítható hulladékból adomány lehet. A kezdeményezés olyannyira népszerű, hogy a csütörtökön elhelyezett fémszív most hétvégére annyira tele lett, hogy le is kellett üríteni.

Kupakgyűjtő Dunaharasztin!

(dho)