Nincs változás az orvosi szakrendelésekben

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció. forrás: freepik / jannoon
A szigorúbb járványügyi szabályok eddig még nem szabtak szűkebb kereteket az egészségügyi szakrendeléseknek. Így a Dunaharasztin élőket is kiszolgáló Szigetszentmiklósi Szakorvosi Rendelőintézet az elmúlt hetekben megszokott keretek között működik. De a Dunaharaszti háziorvosi rendelők is a járványhelyzetben eddig megszokott módon működnek tovább.

A Dunaharasztin dolgozó háziorvosok az elmúlt időszakban megszokott módon rendelnek. Időpontot kell foglalni előzetesen, telefonon. A doktorok rendelési idejét és elérhetőségeit megtalálja „RENDELŐ” aloldalunkon, amelyben többek között a orvos nevére is tud keresni, és okostelefonján egy gombnyomással hívhatja a rendelőt, vagy letervezi önnek a program az autós vagy gyalogos útvonalat is az intézményig.

A járási székhelyen található Szakorvosi Rendelőintézet közlése szerint változatlan formában fogadják a pácienseket 2021. március 8. után is az érvényben lévő rendelési időkben, mindaddig, amíg ettől eltérő utasítást nem kap az intézmény a felettes szervektől.

Az aktuálisan érvényes rendelési időket, a rendelő orvosok listáját és a telefonos előjegyzési idősávokat ide kattintva tekintheti meg. A táblázatban megtalálja, hogy aktuálisan melyik orvos mikor rendel, és azt is, hogy időpontot hogyan és milyen formában kérhet.

A Szigetszentmiklósi Szakorvosi Rendelőintézet tájékoztatása szerint amennyiben lehetséges az orvos személyes jelenlét nélkül, infokommunikációs eszközökkel is

  • tarthat orvos-beteg találkozót vagy konzíliumot,
  • diagnózist, terápiás javaslatot állíthat fel,
  • tanácsadást, konzultációt végezhet,
  • beutalót adhat,
  • gyógyszert, illetve elektronikus vényen rendelhető gyógyászati segédeszközt írhat fel.

Az egyszerűsített receptkiváltás továbbra is megmarad, vagyis TAJ-szám megadásával továbbra is ki lehet váltani a gyógyszereket a patikában. És a receptek lejárata automatikusan meghosszabbodik a veszélyhelyzet megszűnését követő 90. napig.

(dho, szszri.hu)