Újévi köszöntő! 2021

//Berényi Attila
start_2021_freepik-dho_20201231

Képünk illusztráció! forrás: freepik / dho

Kedves Olvasó! Fennkölt szavakból ilyenkor nincs hiány, hiszen évet zártunk, és elindult egy új… Sokszor futottam neki ennek az írásnak, a mi számvetésünknek, a dunaharasztionline.hu évköszöntőjének. Kerülni akartam a sablonos köszöngetést… sikerült, talán…

Átlépni az esztendők közötti határt, nagyjából olyan, mint egy futóverseny céljába érve kifújni a levegőt, örülni, hogy ott vagyunk végre! Aztán az új levegővétellel ismét megfeszülnek az izmok, és indul az újabb kör, az újabb év.

Ám ez egy olyan verseny, ahol önmagunk vagyunk magunk ellenfelei: mi döntjük el, jól futottunk-e az előző körben, sikerrel vetettük-e át magunkat a gátakon, tanultunk-e a pálya csúszósságából, kihoztuk-e a maximumot magunkból.

Sokan élték meg sötét időszakként 2020 hónapjait, a járvány és az kiváltotta válság árnyékától kísértve. Volt gát, akadály bőven, és mi futottunk, ahogyan erőnkből tellett. De mostanra már megtanultuk, hogyan kell lendületet venni, és úgy szökkenni, hogy előre kerüljünk a versenyben.

Amikor 2019 őszén elindítottuk a dho-t, egy olyan portált álmodtunk meg, amely gyorsan és pontosan tájékoztatja Dunaharaszti erre fogékony polgárait. Azoknak szólunk, akiknek nem elég a közösségi média pletykája, akik úgy érzik, hogy megbízható információkra van szükségük, akik nem tűrik, ha nem mondhatják el szabadon a véleményüket. Mit sem változott a cél, így az elmúlt esztendőben egyre többen döntöttek úgy, nálunk tájékozódnak.

2020. december hónapjában 54.000 alkalommal olvasták el cikkeinket azok, akik befolyás nélkül, valódi hírekre éhezve szeretnének tájékozottak lenni. Mindez egy közel 25 ezres lélekszámú városban. Persze ez is csak egy adat, amely egy folyamatos növekedés eredménye. Jó látni, hogy nagyon sokak szokása lett pillanatról-pillanatra követni a portált vagy a nap végén átolvasni a dho cikkeit, esetleg a hétvégén végig böngészni, mi is történt az elmúlt napokban.

A munka eredményének visszajelzésében sem volt hiány, annak ellenére, hogy itt nem elvárás a „Köszönöm a tájékoztatást!” komment, hiszen az információhoz való jog, alapjog – és ebben szentül hiszünk. Néhány cikkünk tartalma eljutott az országos médiába, hivatkoztak ránk internetes portálok (mindkét politikai oldalról), és kereskedelmi televízió is. Volt olyan agglomerációs város, ahol a dho volt a minta a helyi, új hírportál kialakításában. De jelentek meg átvett cikkeink nemzetiségek országos kiadványaiban is.

Persze helyi szinten volt több alkalom, amikor gátlástalanul lopkodták az anyagainkat, mondván „nem hivatkozunk be, mert nem reklámozunk benneteket, mert konkurencia vagytok”, de a munkánk lenyúlása nem jelentett erkölcsi akadályt, még a szeretet ünnepén sem.

Viszont az sem feledhető, hogy sok olyan Dunaharaszti facebook csoport van, amely tisztességesen fogadja be, adja tovább az általunk készített tartalmakat, még akkor is, ha nem feltétlenül értenek egyet a mi alapelveinkkel. Nekik külön köszönet!

És ha már a köszöneteknél tartunk: Gál Timi döbbenetesen finom sütiket rejtő, de pofon egyszerűen elkészíthető receptjei minden alkalommal nagy sikert érnek el.

Valamint köszönet Hazay Tímeának, aki napi szinten segíti a munkánkat azzal, hogy a város információiban segít kiigazodni szerkesztőségünknek. Köszönet illeti azokat az önkormányzati képviselőket, akik megosztják velünk álláspontjukat, nézeteiket, azokat a választott vezetőket, tisztviselőket, orvosokat, szóvivőket, kommunikációs szakembereket, akik napról-napra közölnek olyan információkat, amelyek a dho-n keresztül jutnak el Önhöz!

Mindent megteszünk azért, hogy még többek értesülhessenek azokról az információkról, amelyek akár a mindennapi dunaharaszti léthez szükségesek, amelyek akár szórakoztatóak, vagy segítik az összefogást. Azt reméljük, hogy még több és több emberhez jutnak el a híreink, cikkeink, riportjaink. Továbbra is ott leszünk az online térben, az eseményeken, rendezvényeken, vagy előre nem látott történéseken, még inkább részei leszünk Dunaharaszti mindennapjainak.

Vegyünk hát egy nagy levegőt, induljunk neki ismét a versenynek önmagunkkal, és a világgal – mert sikerülni fog!

Önnek kedves olvasó pedig azt kívánjuk, hogy olyan legyen az új esztendője amilyennek szeretné!

Isten veled 2020, üdv 2021!

 

Tóth Gábor és Berényi Attila
szerkesztők

(dho)