Már az ügyelet is az új Orvosi Rendelőben van

//Berényi Attila
Képünk illusztráció, forrás: dho / freepik
A régi-új helyen dolgoznak dunaharaszti felnőtt házi orvosai, de átköltöztek ide a fogorvosok is. Mostantól a Damjanich utca 32-ben keresse az orvosi ügyeletet is. Az ezt ellátó cég, a Haraszti FRAXINUS Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. szakmai vezetőjének közleményét alább változtatás nélkül közöljük.

Tisztelt Dunaharaszti Polgárok!

Örömmel értesítem Önöket, hogy a dunaharaszti orvosi ügyelet hétvégén visszaköltözött régi-új helyére, a Damjanich utca 32 szám alatti, felújított Egészségházba. Az új rendelőépület minden igényt kielégítő módon, 21. századi körülményekkel várja a pácienseket. Dunaharaszti Város Önkormányzatának köszönhető eszközbeszerzés kapcsán az orvosi ügyelet szélesebb diagnosztikai lehetőséggel is gazdagodott, hiszen egy úgynevezett ágy melletti teszt gépnek (ha úgy tetszik kislabor készüléknek) köszönhetően olyan súlyos állapotok differenciálására is lehetősége nyílik az ügyeletben szolgálatot teljesítő kollégáknak, mint a mélyvénás trombózis, vagy a heveny szívizom infarktus elkülönítése egyéb kórképektől. Használják az új épületet egészséggel!

Kérem Önöket továbbá az infekció kontroll szabályok további maradéktalan betartására, az ügyeletre minden esetben szájmaszkban érkezzenek, és használják a váróhelyiségben elhelyezett automata kézfertőtlenítőket.

Szeretném felhívni a figyelmüket a hatályban lévő, Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott eljárásrendre, miszerint légúti beteg vizsgálatára továbbra is korlátozott módon, előzetes telefonos konzultációt követően van csak lehetőség. Amennyiben felső vagy alsó légúti betegség tüneteit észlelik magukon, vagy családtagjaikon, előzetesen minden esetben telefonon konzultáljanak az ügyeletes kollégáimmal. A telefonos konzultációt követően kollégáim vagy tanáccsal látják el Önöket (vény nélkül kapható készítmények szedését, házi praktikák alkalmazását, vagy esetleges kórházi kezelés szükségességét illetően), vagy fizikális vizsgálattal mellett döntenek. Mindezt mindig az adott helyzet, és a telefonos kikérdezés eredménye dönti el.

A költözés némi nehézséget is okozott elérhetőségünkkel kapcsolatban, mellyel kapcsolatos problémákat az illetékes szakemberek elhárították, így keressék bizalommal kollégáimat hétköznaponként 18 órától másnap reggel 8 óráig, hétvégente pedig 24 órában az alábbi telefonszámon:

+3624370304

Jó egészséget kívánunk Mindnyájuknak!
dr. Békássy Szabolcs
szakmai vezető”