Elindult a dunaharasztionline.hu!

//Berényi Attila
dh-cimer-indulo_dunaharaszti-online201910

Köztéri mozaik, alkotó: Szabó Ágnes (keramikus), fotó: dunaharaszti online

Izgalommal teli napok ezek, legalábbis nekünk. Ugyanis megálmodtuk, és világra segítettük Dunaharaszti legújabb médiumát. Ez a dunaharasztionline.hu.

Nem titok: úgy éreztük, nem volt a városban olyan felület, tájékoztató eszköz, amely mindenkinek egyforma teret ad. Olyan információs forrás, amely igyekszik minden olyan dolgot közölni, amely a mindennapi élethez itt, helyben kell. Legalábbis eddig nem volt. Új és friss szolgáltatásokat, lehetőségeket szeretnénk meghonosítani. Az is cél, hogy ne csak száraz hírek, hanem használható tartalom is teremjen. Ahogyan első mini sorozatunkból is látszik, helyi politikusokat, közéleti szereplőket, a város meghatározó arcait is megszólaltatjuk, olyan témákban amelyek aktuálisak, érdekesek. Eddig nem volt hely, ahol ők beszélhettek volna, most lesz.

A dunaharasztionline.hu olyan felület, amelyet itt élő emberek üzemeltetnek (azaz mi) és helyi embereknek készül.

Teret szeretnénk adni véleményeknek, álláspontoknak.

Ha már itt tartunk! Ez Nem Dunaharaszti város hivatalos oldala, de nem is ellenzéki felület, egyáltalán nem az! Független! Független pártoktól, hivataloktól, irányvonalaktól, érdekcsoportoktól. Ha valaki úgy érzi, mondandója van, és az belefér a portál kereteibe, mi teret adunk neki, természetesen az újságírás szabályait követve. A kezdeményezés előfutára egy facebook csoport volt, amit magánszemélyként üzemeltetünk. Itt mértük fel, hogy milyen tartalmakra van szüksége Önnek, kedves olvasó! Azt tapasztaltuk, hogy igenis van városunkban egy olyan réteg, akit érdekel az a közösség amelyben él. Szereti a várost, az utcákat, az embereket. Látja, hogy mi a jó, és mi az, amin még javítani kellene.

Közben még nagyon sokan vannak azok, akik a kerítésükön belül léteznek, miután hazaestek a munkából.

Azt mondják: nyugalmat akarok, és nem érdekel mi van odakint!

Igazuk van. Igazuk, de csak egy határig, ugyanis az a bizonyos „odakint” így vagy úgy, de hatással van a kapun belül létező világra is! Ott bent is érdemes tudni, hová lehet elvinni a gyereket egy jó programra, mikor kell adót fizetni a városnak, vagy éppen milyen szabályokat vezettek be, esetleg lesz-e egy jó kis esemény valahol a közelben. Szeretnénk a kerítésen belülre jutni, hogy megbízható társ lehessen a dunaharasztionline.hu azoknak, akik nyitottak Dunaharasztira!

A jelenlegi egy úgynevezett „Béta” verzió. Sok fejlesztés kell még, és sok tervünk van, amelyeknek majd hely kell itt az oldalon. Ahogy már tőlünk megszokhatták, azok akik ismerik a munkánkat: mi szeretjük és igényeljük a kritikát. Így most is várjuk az észrevételeket, a kéréseket. Hiszen Ön, aki most ezeket a sorokat olvassa, csak Ön tudja mit szeretne.

Lesz helye a vitának is, hiszen a közösségi felületeken is ott vagyunk, az egyes cikkek alá a facebookon (a szabályokat, és az álláspontokat tiszteletben tartva) lehet kommentelni, lehet véleményt írni. Kiállunk a kritika védelme mellett, mert beszélni kell arról mi megy jól, de arról is, hogyan lehetne ugyanezt még jobban csinálni.

Vannak olyan témák, amelyeknek nagyobb hangsúlyt szeretnénk adni: ilyenek például a környezetvédelem, az állatokkal való bánásmód, a társadalmi szerepvállalás támogatása, az egymás iránti tisztelet, az egészségmegőrzés, a közpénzek költésének átláthatósága, az esélyegyenlősség…

A dunaharasztionline.hu egy olyan felület, ahol az írott cikkek mellett lesz tartalom a gyerekeknek is. Ez lesz a „keddi mese”. Hátha sikerül felélesztenünk ezzel az elalvás előtti történet mesélés szép hagyományát. Elég csak elővenni a mobilt, rákattintani a történetre, és szól is a mese… Nomeg nem szeretnénk megfeledkezni a mozgó képről, a videóról sem. Igyekszünk minél több és jobb kisfilmet gyártani, amelyek tájékoztatnak, vagy beszámolnak egy-egy eseményről.

És maradjunk a nyílt szavaknál a továbbiakban is. Ez egy üzleti vállalkozás. Tehát felületet fogunk teremteni a fizetett hirdetéseknek, reklámoknak, PR anyagoknak. De csak úgy, hogy erről Ön tudni fog, látni fogja mi az, ami azért jelenik meg mert fizettek érte!

Szóval ez a dunaharasztionline.hu! A városról, a városnak!

 

Tóth Gábor és Berényi Attila