Mindenszentek: közösségi közlekedés

//Tóth Gábor
buszbelso_freepik_frimufilms_231031

Képünk illusztráció. forrás: freepik / frimufilms

Ismét egy olyan ünnepnap következik, amely miatt megváltozik a közösségi közlekedés menetrendje. Így járnak majd a vonatok, buszok és a HÉV.

A november 1-jei Mindenszentek ünnepéhez közeledve a MÁV-START és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, és indulás előtt tájékozódjanak a menetrendváltozásról. Érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, biztosítva a helyet az utazásra, áll a MÁV csoport közleményében.

MÁV:
A kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatokhoz a lehetőségekhez képest egy-két kocsival többet kapcsolnak a helyjegyek elővételi vásárlásától függően. A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményrendszerrel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt október 31-én 10 órától november 1-jén éjfélig vehetik igénybe.

Volánbusz:
A Volánbusz járatai október 29-én a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napon, október 30-án, az őszi szünet első napján a hét első tanítási szünetes munkanapján, majd október 31-én tanítási szünetes munkanapon érvényes menetrend szerint közlekednek. Mindenszentek napján, november 1-jén munkaszüneti napra, november 2-án tanítási szünetes munkanapra, november 3-án a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára vonatkozó menetrend lesz érvényben. November 4-én már a megszokott közlekedési rend, szabadnapi menetrend szerint indulnak az autóbuszok.

MÁV-HÉV:
A HÉV-ek október 30-án és 31-én, valamint november 2-án és 3-án a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint, november 1-jén pedig a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekednek.

Ventona Trans Kft.:
A Dunaharaszti helyi közlekedését biztosító vállalat buszai a szombati menetrend szerint közlekednek 2023. november 1-jén.

BKK.:
Október 30. és november 3. között munkanapokon a BKK járatai az iskolaszünet idején érvényes menetrend szerint közlekednek, de november 1-jén az ünnepnapi, illetve munkaszüneti napi menetrendet kell figyelembe venni. A közlekedési vállalat idén is járatsűrítésekkel igyekszik mérsékelni a temetők felé közlekedő járatok zsúfoltságát. A részletes menetrendek ide kattintva érhetőek el.

(MÁV-csoport, BKK, dho)