Halottak napja – a bűnözők is készülnek, legyen előrelátó

//Berényi Attila
Mindenki keresztje a dunaharaszti temetőben. fotó: dho
Mindenszentek és halottak napján sokan keresik fel a temetőket vármegye szerte, hogy elhunyt szeretteikre emlékezzenek. Sajnos azonban erre szakosodott bűnözők igyekeznek kihasználni az alkalmat, hogy a temetők környékén lecsapjanak és kifosszák a megemlékezőket.

A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei a police.hu oldalon látják el jótanácsokkal a temetőkbe igyekvőket.

Azt kérik, hogy Ön is fogadja meg az alábbi ajánlásokat, így elkerülheti az áldozattá válást:

  • A temetők látogatása idején lehetőség szerint ne maradjon egyedül sötétedés után a sírkertekben!
  • Nagyobb értéket, ékszert, nagyobb összegű készpénzt, bankkártyát – lehetőség szerint – ne vigyen magával a temetők látogatásakor!
  • Táskáját rövid időre se hagyja őrizetlenül a sírnál! Sajnos gyakran fordul elő, hogy amíg a hozzátartozók elmennek vízért, vagy elviszik az elszáradt virágokat a gyűjtőkonténerbe, addig a sírnál hagyott értékeket ellopják.
  • Akik kerékpárral érkeznek a temetőkhöz, gondoskodjanak azok megfelelő lezárásáról!
  • A temetők környékén, illetve a parkolókban leállított gépjárműben soha ne hagyjon értéket látható helyen és törekedjen arra, hogy a gépjárművekkel kivilágított, jól látható helyen parkoljon!
  • Autóbuszon közlekedőknek számítani lehet arra, hogy zsebtolvajok vegyülnek az utazó emberek közé, ezért ilyenkor különösen figyeljen a táskájára, és az értékeit lehetőség szerint a ruházatában biztos helyen tárolja, illetve csak a legfontosabb iratait tartsák magánál!
(police.hu)