Téli depresszió ellen táncolj salsát!

//Galó Anita
03Salsa_TakacsAttila_TakacsPakozdyKata

forrás: a Salsa Revolution engedélyével

Sokan panaszkodnak, hogy amikor beköszönt az őszi-téli hamarabb sötétedő időszak, szomorkássá válik a hangulatuk és nehezebben telnek a napok. Azt ajánlom, hogy ne mélyüljünk bele ebbe az állapotba, hanem keressük meg, mi az, ami vidámmá teheti a hétköznapokat. Erre lehet egy jó választás, ha csatlakozunk egy igazán sikeres latin érzéseket közvetítő csapathoz.

A Salsa Revolution közel 10 éve létezik. Dunaharasztin néhány éve vannak jelen, oktatóik Takács Attila és Takács-Pákozdy Kata. Ők nem a versenyzés és a fellépések pártján állnak, hanem a kubai latin táncok érzését, hangulatát, vidámságát a táncóráikon adják át.

Dunaharasztin, a Művelődési Házban majdnem minden hétköznap találkozhatnak valamilyen latin táncórán velük. A legtöbben salsáznak, élvezik a felhőtlen szabadság, a kubai hangulat világát. Minden a tévhit ellenére ezt bárki meg tudja tanulni. Még az sem feltétel, hogy táncpartnerrel kelljen érkezni, hiszen ezt körben, folyamatos párcserével táncolják. Kortalan, jelenlegi csoportokban három generáció is együtt táncol.

Akinek kicsit gyors a tempó, választhatja a bachatat is. Ez a tánc kicsit lassabb, érzékibb, a fülledt kubai éjszakák hangulatát idézik.

A Latin őrület most debütál. Ez a latin buli semmilyen előképzettséget nem igényel. Itt arra lehet számítani, hogy a salsa, bachata és egyéb táncok lépéseiből összeállított animáció egyből lekövethetően egy őrületes, vidám party fog kialakulni. Kardio edzésnek is a legkiválóbb választás.

Tehát, a tanácsom: ne szomorkodjunk, hanem táncoljunk!

(dho)