Mondja meg Ön, hol legyen traffipax!

//Berényi Attila
Képünk illusztráció. forrás. freepik, dho
Idén is várják az állampolgárok javaslatait, hogy idén hol legyenek sebességmérők az úgynevezett „Speedmarathon” idején.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva a magyar rendőrség 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – szervez, áll a police.hu oldalon megjelent közleményben. Az ellenőrzés ideje alatt, 2023. április 21-én 6 órától 2023. április 22-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont, azaz traffipax használatban lesz.

A Speedmarathon ötletét a német Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi állam dolgozta ki. Itt a közösséget kérték meg, hogy szavazzanak arra a helyre/helyekre, ahol sebességellenőrzést szeretnének. Mivel ez rendkívül sikeres volt, így egész Európában alkalmazzák.

Ahogy korábban, így idén is javaslatokat vár a rendőrség Öntől, hová telepítsék a sebességmérőket. Ezeket a javaslatokat a vármegyei kapitányságok gyűjtik össze, kifejezetten erre létrehozott e-mail címek segítségével.

Pest vármegyében a speedmarathon@pest.police.hu címre várják az ötleteket 2023. április 4-én 11 órától április 10-én 12 óráig.

(police.hu)