Hívja fel a számlálóbiztost!

//Tóth Gábor
Az országos népszámlálás házhoz menő időszaka van most. Ha üzenetet talál a postaládájában a számlálóbiztostól, hívja fel az azon szereplő telefonszámon.

A 2022. évi népszámlálás első szakasza volt az online adatszolgáltatás. Ekkor bárki kitölthette a kérdőíveket az interneten. Akinek erre nem volt lehetősége, vagy elmulasztotta azt személyesen keresik fel, egészen 2022. november 20-ig a számlálóbiztosok. Ha nem találják otthon az illetőt, akkor értesítőt dobnak be a levélszekrénybe, amelyen megtalálható a biztos telefonszáma. Ennek segítségével, Önnek kényelmes időpontot tud egyeztetni, amikor személyesen keresik fel otthonában, derül ki Dunaharaszti Város hivatalos közösségi oldalán megjelent felhívásból.

Akkor is vegye fel a kapcsolatot a számlálóbiztossal, ha az interneten korábban már kitöltötte a kérdőívet, de mégis landolt értesítő Önnél. Erre azért van szükség, mert esetenként az elektronikus nyilvántartásban nem látszik, hogy eleget tett már az adatszolgáltatási kötelezettségének.

Amennyiben nem él a lehetőséggel november 20-ig, azt követően már csak a Polgármesteri Hivatalban lesz módja, 2022. november 21. és 28. között az adatszolgáltatásra. A népszámláláson kötelező a részvétel!

(Dunaharaszti Város hivatalos oldala / facebook)