Ingyenes, európai vonatbérletre pályázhatnak a 18 évesek

//Berényi Attila
DiscoverEU_freepik_221010

Képünk illusztráció. forrás: freepik

Ismét elindul a DiscoverEU-program. Az őszi pályázaton is olyan ingyenes, az Európai Unió területére érvényes vonatbérletre lehet pályázni, amelynek segítségével a nyertesek megismerhetik az öreg kontinenst.

A DiscoverEU őszi pályázata 2022.10.11.-én (kedden) 12.00 órakor indul.

„A DiscoverEU az Erasmus+ program keretében lehetőséget kínál a 18 éves fiataloknak EU-szerte, hogy Európát beutazva új ismeretekkel és életre szóló élményekkel gazdagodjanak.”

Elsősorban vasúton utazva lehet részt venni a programban, de speciális esetekben – például szigetek felkeresésekor – más közlekedési eszközt is igénybe lehet venni. Mindezeken fölül, a fiatalok kapnak egy DiscoverEU-kártyát is, amellyel kedvezményes áron vehetnek részt különböző kulturális programokban, tanulási és sporttevékenységekben, és amely kedvezményekre jogosítja fel őket a helyi tömegközlekedési eszközökön, szálláshelyeken, éttermekben is, és még sok más helyen.

A kiválasztottak legalább 1 és legfeljebb 30 napig utazhatnak mag 2023. március 1. és 2024. február 29. között. Arra is van lehetőség, hogy maximum 4 fős csoportok szerveződjenek. Az Unió kérése az, hogy a #DiscoverEU hashtaget használva készítsenek képes, videós vagy szöveges beszámolókat a fiatalok az utazásaikról.

A program teljes leírása itt és itt érhető el. Jó utazást!

(Európai Unió)