Íme a tűzifa hatósági árai – megjelent az állami tájékoztató

//Berényi Attila
Képünk illusztráció. forrás: freepik / pvproduction
Elindul a hatósági áras tűzifaprogram, már lehet jelentkezni a vásárlási szándékkal az erdőgazdaságoknál. Az igényt személyesen, telefonon és e-mailben is lehet jelezni, áll az Agrárminisztérium vasárnapi közleményében.

Már megkezdődött az őszi fakitermelési időszak és az erdészetek folyamatosan teljesítik a lakosság megrendeléseit. A fűtési időszakra elegendő tűzifa mennyiség áll az ország rendelkezésére. Az őszi termelés a tervek szerint halad, melynek tűzifa részét az erdészetek a belföldi piacon értékesítik, áll a tárca közleményében.

A rendeléseket az állami erdőgazdaságok kijelölt befizetőhelyein lehet leadni, és itt is lehet kifizetni a számlát. Legfeljebb 10 erdei köbmétert lehet rendelni az ország 152 értékesítési pontján. Az erdőgazdaságok elsősorban a saját működési területükön lévő települések lakosságát szolgálják ki.

A programban hengeres tűzifa vásárolható, melynek átvételi pontról a felhasználási helyre történő szállításáról a vásárlónak kell gondoskodnia.

A tűzifaprogramban keménylombos, lágylombos és fenyő tűzifa alapanyag vásárolható; az egyes állami erdőgazdaságoknál az adott területre jellemző fajösszetétel szerint. A program keretében az állami erdőgazdaságoknál vásárolható hengeres tűzifa egységes maximált, forgalmi adót is tartalmazó ára tűzifa fajtánként, erdei köbméterenként:

  • Keménylombos: 30 000 Ft
  • Lágylombos: 19 000 Ft
  • Fenyő: 19 000 Ft

A Tűzifaprogramban a 10 köbméteres mennyiségbe beleszámít az állami erdőgazdaságoknál 2022. május 1. után vásárolt tűzifa mennyisége.

Térségünk a Pilisi Parkerdő Zrt. működési területén fekszik, és a Ráckevei Erdészethez tartozunk. Az állami erdővállalat már megkezdte a szükséges adatok feltöltését, amelyet itt érhet el.

Elérhetőségek:
2300 Ráckeve, Erdész u. 4.
Tel.: 06-24-513-320
Fax: 06-26-398-229
E-mail: rackeve@pprt.hu

(kormany.hu, parkedo.hu)