Pünkösd – boltok, tömegközlekedés, egészségügyi ellátás

//Tóth Gábor
hosszu-hetvege-punkosd-osszegzo-freepik-dho2_20210521

kép: freepik / dho

Ahogy az lenni szokott, pünkösdöt hosszú hétvégével ünnepeljük, ám már a vasárnap (akárcsak a hétfő) is teljes ünnepnek számít. Ez pedig sok mindenre hatással van.

Tömegközlekedés:

Pünkösd ünnepekor a vonatok június 5-én vasárnap az ünnepnapi, 6-án hétfőn a vasárnapi, 7-én kedden már a munkanapi menetrend szerint közlekednek. Jelentősen megnövekedhet az utasforgalom, ezért érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, áll a MÁV csoport szerkesztőségünknek küldött közleményében.

A Volánbusz-járatok június 5-én, pünkösdvasárnap a munkaszüneti napon, június 6-án, pünkösdhétfőn a hét első iskolai előadási napját és munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint indulnak a járatok. A további részletek a Volánbusz honlapján olvashatók

A HÉV-ek közlekedési rendje is módosul. A MÁV-HÉV vonalain június 6-án, pünkösdhétfőn a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint járnak a vonatok. A menetrendek elérhetők a bkk.hu/menetrendek weboldalon és a BudapestGO utazástervezőben.

BKK. Pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn a fővárosi közösségi közlekedési járatok az ünnepnapokon, illetve munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint indulnak – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t.

A Dunaharaszti tömegközlekedését biztosító VENTONA buszai pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn is a vasárnapi rend szerint közlekednek. Fontos, hogy ennek értelmében hétfőn NEM járnak majd a MÁV-alsóról a HÉV állomásra közlekedő, vonatpótló buszok!

Üzletek:

A nagy, élelmiszert is árusító láncok (Aldi, Auchan, Lidl, Penny, SPAR, Tesco) pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn (2022.06.05-06.) ZÁRVA tartanak.

Az OMV SPAR üzletek folyamatosan nyitva lesznek, a benzinkutakkal együtt.

A Ruff pékség sem lesz nyitva vasárnap és hétfőn, a többi napon a normál rend szerint várják vásárlókat.

A Sziszkó és Fati üzlet a megszokott rend szerint lesz nyitva, azaz minden nap, 06.00 és 22.00 között várják lehet betérni.

A dunaharaszti piac szombaton a megszokott rend szerint látogatható.

Egészségügy:

A háziorvosi ellátásban péntek (2022.06.03.) 18.00 órától kedden (2022.06.07.) 08.00 óráig ügyeleti rendben történik az ellátás. Ez a felnőtt és a gyermekellátásra is érvényes. Így ebben az időszakban a Felnőtt orvosi rendelőt lehet felkeresni.
cím: Dunaharaszti Damjanich utca 32.
Telefon: 06-24-370304

Ha szakorvosi ügyeletre lenne szüksége, akkor egy okos oldal is a segítségére lesz, ez pedig a surgossegi.info. Az alábbi kis videóból megtudhatja, hogyan is működik ez.

Ha gyermekek esetében van szükség szakellátásra a hosszú hétvégén, akkor érdemes használni a GyermekSOS oldalt.

Menők:
Dunaharaszti mentési pont: 06-24/655443
Szigetszentmiklósi mentőállomás: 06-24/465106

Gyógyszertár:
Kisduna Gyógyszertár
2330. Dunaharaszti, Fő út 65/B
Nyitva: 0-24
telefon: 0624300155

(dho, MTI)