Fővárosi útszűkületek okozhatnak gondot a térségünkből közlekedőknek

//Tóth Gábor
Megkezdődött az útburkolat felújítása a Hungária körúton. fotó: BKK Info
Mindennapos, hogy Budapesten valamelyik utat éppen felújítják, javítják. Most azonban van két olyan munka is, amely komolyabb torlódást okozhat, és bizony érinti a déli agglomerációból ingázókat.

Soroksáron a Haraszti úton a fővárosból kifelé vezető oldalon kell útszűkületre számítani, a Szamosi Mihály Sporttelep magasságában. A BKK infó közlése szerint itt gázvezetéket építenek, és a munka 2022. június 24-ig tarthat. Ez a fővárosba irányuló forgalmat is jelentősen visszaduzzasztja a csúcsban, mert váltakozva haladhat a forgalom a fennmaradó sávon. A közösségi felületeken azt látni, hogy vonatokat pótló Volánbuszok menetideje is jelentősen megugrott.

Közben megkezdődött a fővárosi Hungária körút útburkolatának felújítása a Hős utca és a Salgótarjáni utca között, a munkák miatt azon a szakaszon néhány hétig korlátozásokra kell számítani, jelentette a Budapest Közút Zrt. Mintegy 14 ezer négyzetméteren végzik el a javítást. Ez egy-egy sáv lezárásával jár. A BKK azt javasolja, hogy az érintett területet az autósok a Pongrácz út és a Százados út felé kerüljék el.

(BKK infó, MTI)