Újra metróra szállhat napközben a Népligetnél

//Berényi Attila
Utolsó szakaszába lépett az M3-as metró felújítása. Ennek köszönhetően a Népliget állomáshoz befutó buszokról már a metróra lehet átszállni. Ez a Budapest-Belgrád-projekt miatt vonatpótlásra kényszerülőknek is jó hír.

Befejeződött a Semmelweis Klinikák, a Corvin-negyed és a Kálvin tér metróállomások felújítása, ezért szombattól már a Kálvin térig jár az M3-as metró a vonal déli szakaszán. Május 14-től hétköznap napközben Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, valamint a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között járnak a szerelvények, amelyek azonban a Nagyvárad téren nem állnak meg, csak áthaladnak.

Újabb részletek a vonatok pótlására szánt buszokról

A Kálvin tér és Göncz Árpád városközpont között metrópótló buszokkal lehet utazni. Hétköznap esténként és hétvégén csak a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. Ebben az időszakban a pótlóbuszok a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között járnak, írja közleményében a BKK.

Hétköznap napközben:

Május 16-tól, hétfőtől hétköznap az M3-as metró két szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár, de a Nagyvárad téren nem állnak meg a szerelvények. A középső szakaszon, a Kálvin tér és Göncz Árpád városközpont között az M3-as, a Nyugati pályaudvar és a Göncz Árpád városközpont között – a belváros terheltségének csökkentése és a várható utazási igények magas szintű kiszolgálása érdekében – az M3A metrópótló buszok közlednek, amelyek haladását buszsávok segítik.

Este, hétvége:

Május 16-tól, hétfőtől hétköznap esténként kb. 21:00-tól, illetve hétvégén a metró csak az északi szakaszon, Újpest központ és a Göncz Árpád városközpont között jár, a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között az M3-as metrópótló busszal lehet utazni.

grafika, infók: BKK