Nyugat-Európában, főleg Németországban nagy kultusza van ennek a fura, száras növénynek, itthon azonban méltánytalanul mellőzzük a konyhánkban, pedig Magyarország spárgatermesztő nagyhatalomnak számít, írja a hellovidék. Igaz az is, hogy elég borsos lett az ára.
A KSH adatai szerint Magyarországon 1400–1550 hektárról 5600–6700 tonna spárgát takarítottak be az elmúlt években. Magyarországon a spárgaszezon általában április elejétől június elejéig, közepéig tart.
A magyar termesztésű spárga jellemzően április második felében jelenik meg a piacokon. Tavaly ilyenkor kilogrammonként elérte 2700–2800 forintos termelői árat, aztán később már olcsóbb volt. A legolcsóbb a spárga ára tavaly májusban volt, 1200-1500 forintos kilónkénti árral.
A múlt szombaton szerkesztőségünk a dunaharaszti piacon 1290 – 1500 forintos csomónkénti árat regisztrált.
Íme egy egyszerű recept, ha kipróbálná a spárgát: