Újabb oltási akció indul januárban

//Tóth Gábor
Újabb oltási akció indul januárban - közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, írja az MTI.

György István, aki az országos oltási munkacsoport vezetője is, azt mondta: a kórházi központi oltóhelyeken és járásonként egy szakrendelőben minden csütörtök és péntek délután, valamint szombaton várják azokat, akik meg akarják kapni a koronavírus elleni vakcinát. Előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval lehet részt venni az akcióban – emelte ki.

György István közölte, hogy 101 kórházi oltóponton és további 115 járási helyszínen várják a jelentkezőket, mind az öt típusú vakcina elérhető lesz.

Elsősorban a még oltatlanokat várják, valamint azokat, akik esetében legalább négy, de legfeljebb hat hónap telt el az alapimmunizáció óta.

Nyilvános a dunaharaszti háziorvosok oltási ügyelete

A központi oltóhelyeken csütörtökönként és péntekenként délután 2 órától 6-ig, szombatonként délelőtt 10-től délután 6-ig zajlik az akció. A helyszínekről a koronavirus.gov.hu oldalon ide kattintva lehet tájékozódni. A Szigetszentmiklósi Járás esetében a Szigetszentmiklósi Szakorvosi Rendelőintézetet jelölték ki erre a feladatra (2310 Szigetszentmiklós, Viola u.1.).

György István fontosnak nevezte, hogy a harmadik oltást is kérjék az emberek. Senki ne bízzon benne, hogy kellő védettséget biztosít neki az, hogy átesett a betegségen. Gyógyulás után is ajánlott felvenni a teljes oltási sort – mondta az államtitkár.

(MTI)