Ventona, vonat, busz, HÉV, BKK – változik a közlekedés a hosszú hétvégén

//Berényi Attila
Képünk illusztráció. forrás: freepik / rawpixel
A háromnapos, hosszú hétvége természetesen hatással lesz a tömegközlekedésre is. A szolgáltatók megnövekedett forgalomra figyelmeztetnek. Összefoglaljuk, mit érdemes tudni.

Ventona Trans Kft.:
A Dunaharaszti tömegközlekedését kiszolgáló Ventona buszai 2021. november 1-én vasárnapi rend szerint közlekednek. A részletes menetrendet ide kattintva érheti el.

HÉV:
Valamennyi vonalon a munkaszüneti napnak megfelelő menetrend szerint közlekednek 2021. november 1-én a HÉV járatai. Előző nap, azaz vasárnap (október 31.) szintén a munkaszüneti nap menetrendjét kell figyelembe venni, míg szombaton a szombati rend szerint közlekednek a HÉV járatai. Az aktuális menetrendet ide kattintva érheti el.

BKK:
A Budapest Közlekedési Központ járatai 2021. október 30-án a szombatra, 2021. október 31-én és 2021. november 1-én a munkaszüneti napokra érvényes rend szerint közlekednek. A BKK Futár utazásszervező segítségével megtervezheti pontosan az útját.

MÁV:
A MÁV-START vonatai október 31-én vasárnap az ünnepnapi, november elsején a vasárnapi, 2-án már a munkanapi menetrend szerint közlekednek.

Várhatóan sokan kelnek útra vonattal is, ezért érdemes elővételben megváltani a menetjegyeket. Vasúti jegyváltáshoz az utasok 5 százalékos kedvezménnyel használhatják az automatákat, és 10 százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe az online jegyvásárlást a megújult Elvirán vagy a MÁV applikációban is.

Volánbusz:
A távolsági buszjáratok az alábbi rend szerint közlekednek:

  • október 29., péntek tanítási szünetes munkanap, a hét utolsó munkanapja,
  • október 30., szombat szabadnap, a nyári időszámítás utolsó napja,
  • október 31., vasárnap munkaszüneti nap, a téli időszámítás első napja,
  • november 1., hétfő munkaszüneti nap, a hét első tanítási és munkanapját megelőző nap
  • november 2., kedd a hét első tanítási és munkanapja
  • november 3., szerda tanítási nap, munkanapi rend alapján közlekednek a buszok.

Egyes településeken mindenszentek ünnepe és a halottak napi megemlékezés időszakában plusz járatok közlekednek a temetők jobb elérése érdekében. Az erről szóló részletes tájékoztatót ide kattintva érheti el.

(Ventona Trans Kft., MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság, BKK)