Kérhető az időpont a harmadik oltásra!

//Tóth Gábor
E hét második felétől lehet vagy a háziorvosoknál vagy az EESZT rendszeren keresztül időpontot foglalni a COVID19 elleni harmadik oltásra.

Az EESZT felületén azok regisztrálhatnak a harmadik oltásra, akik már legalább 4 hónapja megkapták a második oltást. Azt már korábban közölték, hogy augusztus 1-től indul a harmadik oltás felvétele. Azt, hogy melyik vakcinát kapja a jelentkező, az orvos dönti el.

Közben vasárnaptól megkezdődik a 60 év felettiek oltási akciója, amelyben háziorvosok, önkéntes orvosok és egyetemi hallgatók személyesen keresik fel a koronavírus ellen még be nem oltott időseket – mondta az MTI-nek György István, az országos oltási munkacsoport vezetője.

A 12-15 év közöttiek oltási akcióját az iskolakezdés előtt, augusztus 30-31-én – fő szabályként – minden iskolában szervezik majd meg. A szülő az iskolában írásban regisztrálhatja majd a gyereket, aki utána ott meg is kapja az oltást, de ehhez kell a szülői beleegyező nyilatkozat is. Ezt az iskolaorvos, vagy oltócsoportok végzik el.

(MTI, koronavírus.gov.hu)